Frykter for framtiden til Borge bygdeheim

Inviterer til debatt: Tone May Nordstrand og Vestvågøy Sp inviterer til diskusjon om framtiden til Borge bygdeheim mandag på Lofoten turistsenter på Alstad.

Inviterer til debatt: Tone May Nordstrand og Vestvågøy Sp inviterer til diskusjon om framtiden til Borge bygdeheim mandag på Lofoten turistsenter på Alstad.

Artikkelen er over 5 år gammel

Tone May Norstrand og Vestvågøy Sp vil ha svar på hva som skal skje med Borge bygdeheim. Mandag blir det folkemøte om saken.

DEL

– Grunnen til at det kommer opp nå er at det er spurt flere ganger i kommunestyret om hva man vil gjøre der og det har bare vært luftige svar. Det skulle være en helseplan og en årsplan, og årene går. Det har ikke blitt gjort noe, sier Tone May Nordstrand og viser til vedtaket fra 2011 om ombygging av den gamle bygdeheimen til omsorgs- og velferdssenter.

Sak på vei

Rådmann Kjell Idar Berg har signalisert at det kommer en sak til kommunestyret 24. februar. Da er det ventet en avklaring på hva kommunen vil gjøre videre i saken.
Vestvågøy boligstiftelse har ønsket å selge tre tomme leiligheter tilknyttet bygget, men vil avvente til politikerne har diskutert bygdeheimens framtid i kommunestyret.

– Sentralisert

Nå vil Senterpartiet ha svar fra folk flest og andre politiske partier i Vestvågøy på hva som skal skje med bygget i framtiden.
Lofotposten har tidligere omtalt at det koster 90.000 kroner i året å la bygningen stå tom.
– Vi vil gjerne ha folket med, derfor holder vi møtet for å finne ut hva folket mener, sier hun om mandagens møte på Lofoten turistsenter på Alstad.
Nordstrand har ikke stor tro på at kommunen vil legge opp til et framtidig helse eller eldretilbud på bygdeheimen.
– Jeg ser at det er bygd ut på Leknes og man ser sentraliseringen av både boliger og sykehjem på Leknes og Gravdal som allerede er gjort. Jeg tror ikke kommunestyret går med på at det skal bli mer sånt der oppe. Så vi spør hva vil folket gjøre med huset, sier hun videre.

Ny aktivitet?

Et alternativ er at bygget selges for å få til ny aktivitet, dersom kommunen ikke går inn for å bruke det til noe innen eldreomsorg.
– Hadde det blitt det hadde det vært fantastisk. Men det har vært så konsekvent mot at jeg har ikke tro på det. Det hadde vært flott om man kunne fått et tilbud av en eller annen art, men da må det andre krefter til, tror hun.
–Gamle Haukland skole ble solgt til en privat aktør som driver næringsvirksomhet i bygget. Ser dere for dere noe lignende på bygdeheimen?
– Det hadde vært flott å få til noen arbeidsplasser. Det trenger vi i Nord-Borge og det ville være flott om huset kunne blitt brukt til noe fornuftig, sier Tone May Nordstrand.

– For alle

Partifelle Anne Sand ser gjerne at folk kommer fra andre kanter av kommunen også.
– Dette er ikke bare for folk fra Nord-Borge. Folk kan engasjere seg uansett hvor de hører hjemme, mener hun.

Artikkeltags