Gå til sidens hovedinnhold

Elevene viste frem kunsten sin: - Vi er stolte av oss selv og hverandre!

Artikkelen er over 2 år gammel

Kulturskoleelever fra Vågan og Vestvågøy har de siste dagene stolt kunne vise frem verkene sine på Galleri Lille Kabelvåg.

Lørdag åpnet utstillingen «Sommerfuglvinger som svinger» av elever fra tegning, maleri og poesi ved Vågan og Vestvågøy kulturskoler på Galleri Lille Kabelvåg.

Da Lofotposten var på besøk mandag ettermiddag var elevene Benjamin Karlsen (15), Aleksander Brekkan Larsen (10), Enna Thöle Juul (10), Margareth Oftedal Emilsen (9), Elvira Rørtveit Jensen (9), Jakob Esperød Meatzing (8) og Olav Oftedal Emilsen (7) på plass for å vise frem sine tegninger og malerier.

– Vi er stolte!

– Det er kjempegøy å være med på dette. Vi liker å tegne og male, og det er noe vi har lyst til å fortsette med, sier de yngste samstemte.

Det hersker uenighet om det er katter, hester eller fugler det er mest morsomt å illustrere, men de unge kunstnerne er enige i at det er gøy.

– Vi får ideer fra alt vi ser rundt oss. Læreren vår er veldig grei, og hun er opptatt av blyantgrep. Vi er stolte av oss selv og hverandre, smiler de.

Lærer Nina Jo forteller at det til sammen er 48 elever fra Vågan og Vestvågøy som har stilt ut sine verk ved Galleri Lille Kabelvåg.

– De er fordelt i fem grupper, og er i aldersspennet syv til 18 år. I tillegg har vi en voksengruppe på fem over 18 år. Arbeidene som er hengt opp her viser frem arbeidsprosessen elevene har vært gjennom det siste året. Dette er det niende året på rad at vi har utstilling her. Det har blitt tradisjon, forklarer Jo.

Klassisk undervisning

Flere av kunstelevene har vært med flere år allerede, mens andre er med for første gang. Avdelingen tegning, maleri og poesi ble startet i 1998, og fungerer i dag som et supplement til visuelle fag, drama og musikk i kulturskolen.

– De lærer et håndverk. Vi begynner med tegninger og beveger oss over til maleri. Hvert år har vi forskjellige tema, og i år er temaet sommerfugler. Elevene får klassisk undervisning, og jeg ser god progresjonen i arbeidet deres, sier Jo.

Benjamin Karlsen er inne i sitt andre år i kulturskolen. Han synes det er en flott måte å bli kjent med nye folk på.

– Man får også utviklet sine kunstneriske ferdigheter. Jeg har vært interessert i dette lenge, og jeg har en kunstnerisk slekt som går mange år tilbake i tid. Dette gir meg absolutt noe, sier han.

Kommentarer til denne saken