Politikerne i Vestvågøy skal diskutere om vi skal ha leksefri skole eller ikke, så vi lagde dette innlegget for å overbevise dem om at leksefri skole er best for alle. Vi synes at vi skal ha leksefri skole fordi det er best for ungdommen og familien. Det finnes faktisk mange barn som sliter med skolearbeid på skolen, og nå må de slite hjemme også.

Det er mange barn som sliter med lekser hjemme og ofte er det på grunn av at de ikke forstår leksene eller at de ikke får hjelp hjemmefra. Vi synes at vi skal slutte med lekser sånn at ungdommen slipper å tenke på lekser med en gang de er ferdig på skolen. Tenk på det: er egentlig skoledagen ferdig hvis du må gjøre skolearbeid hjemme?

Det er gjort mange undersøkelser rundt lekser og leksefri skole. Noe av det man har funnet ut er at foreldre synes det er mer avslappende når eleven ikke har lekse, at de har tid til å være mer sammen med foreldrene, venner og gjøre fritidsaktiviteter. 33% bruker en halv til en time på lekser, 24% 1 til 2 timer og 15% bruker over 2 timer på lekser på ungdomskolen, og det er for masse. La ungdommen slappe av etter en lang dag på skolen.

Vi har selv opplevd å være utslitt etter en skoledag og tenker ofte på hvilke lekser vi har og at jeg må gjøre de.

Slutt med leksene nå.