Sammenstøtet med ambulansen var så kraftig at elgen måtte avlives

Ettersøkshunden Cita (dachs), gjorde tidlig søndag morgen en god jobb for viltnemnda i Vågan. Søket ble utført av hundfører Richard Aas og Eirik Marthinussen.

Ettersøkshunden Cita (dachs), gjorde tidlig søndag morgen en god jobb for viltnemnda i Vågan. Søket ble utført av hundfører Richard Aas og Eirik Marthinussen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En ambulanse kolliderte lørdag kveld med en elg. Sammenstøtet skjedde på østsiden av Rørvikvikskartunellen på E10, og var så kraftig at viltnemnda i Vågan ble varslet. Det opplyser Jon-Inge Moen i politiet.

Eirik Marthinussen i viltnemnda i Vågan, var i gang med søk tidlig søndag morgen i gang med søk.

- Vi gikk to mann med ettersøkshund. Vi sporet elgen i halvannen til to kilometer, før den kom fram. Den hadde to knekte bein og manglet også underkjeven. Vi avlivet den, forteller Marthinussen.

Elgen var så skadd, at viltnemnda vurderte at den nok ville ha dødd av skadene. De lot derfor dyret ligge.

- I dette tilfellet var det ikke noe kjøtt å ta seg nytte av, sier han.

Det var ikke pasient om bord i ambulansen, da bilen returnerte til Svolvær etter et oppdrag. Det opplyser kommunikasjonssjef Randi Angelsen i Nordlandssykehuset HF.

- AMK bekrefter at det var et sammenstøt. Det var ikke noen pasient i bilen, og det gikk bra med begge ombord. Bilen er tatt ut av drift, og det er satt inn en reservebil. Slik at beredskapen er opprettholdt, sier Angelsen.

Marthinussen advarer mot mye elg i området øst for Rørvikskartunellen.

- Vi har hatt flere påkjørsler rundt 50-100 meter ut av tunellen på Svolvær-siden. De kommer raskt på, advarer han.

Artikkeltags