Første skoledag for Engla: – Jeg er spent for jeg har bare bodd en måned i Lofoten

SPENT: Engla Aurora var veldig spent da hun skulle møte på sin aller første skoledag. Ikke så rart siden hun er nytilflyttet og ikke kjente noen på skolen .

SPENT: Engla Aurora var veldig spent da hun skulle møte på sin aller første skoledag. Ikke så rart siden hun er nytilflyttet og ikke kjente noen på skolen . Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag møtte fem spente femteklassinger opp til første skoledag ved Eltoft Montessori-skole. Mest spent av de alle var Engla Aurora. Ikke bare var dette første skoledag, men også første gang hun møtte klassekameratene. Det er nemlig bare en måned siden familien flyttet til Lofoten.

DEL

Ved Eltoft Montessori-skole er det i år 56 elever, og mandag var første skoledag for alle. Rektor Frank Robert Svendsen opplyser av de 56 elevene er det fem førsteklassinger.

– Antallet varierer veldig. Vi har hatt fra tre til 14 førsteklassinger, sier Svendsen som sammen med kontaktlærer Lisa Martinsen tok imot Leander, Gabriel, Tim-Robert, Abel og Engla Aurora som alle hadde sin alle første skoledag.

Ny skole

Alle fem var veldig spente, men den som kanskje var aller mest spent var Engla Aurora. Hun og familien har bare bodd en måned i Lofoten. Mamma Kari-Lise Thue Sagen forteller at de har flyttet fra Fenstad i Akershus til Vestresand der de nå bor.

Engla forteller at hun var spent.

– Det gikk lenge før jeg sovnet i går, og jeg våknet tidlig. Jeg var kjempespent, og måtte gjemme meg bak i bilen da vi kom til skolen. Det var litt skummelt, men mest gøy. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle her på skolen. Skolen er veldig fin, og så har jeg fått tre faddere. Da har jeg noen å spørre hvis det er noe jeg lurer på, sier Engla mens hun og de andre venter på å få seg en matbit.

På skolen serveres det lunsj, der ungene selv velger det de vil spise.

– Det var kjempegodt med egg og kakao. Det er nesten som på et hotell, sier en fornøyd førsteklassing.

Nye venner

– Hva gleder du deg mest til på skolen?

– Å få nye venner, og lære masse. Jeg tror det blir gøy, sier hun før Lisa viser de rundt på skolen. På montessoriskolen er 1.- 4.-klassen sammen og Engla Aurora er fornøyd med det hun ser.

– Dette blir gøy, sier hun i det Lisa gir beskjed om at nå må foreldrene forlate klasserommet.

For Engla ble det en litt brå overgang, men etter en liten prat med mamma og pappa er hun klar for skolelivet.

Hun er ekstra glad for at hun blir tatt bilde av.

– Jeg skal ringe bestemor i kveld å fortelle at jeg kommer i avisen. Da blir hun stolt da, slår hun fast med et stort smil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken