Gå til sidens hovedinnhold

Emil (29) er nominert til Norges hyggeligste håndverker

Artikkelen er over 2 år gammel

Emil Gudøy Pettersen har fått over 2000 stemmer i løpet av noen dager.

Snekkeren fra Laukvik synes det er stas å være nominert til Norges hyggeligste håndverker.

– Å bli nominert er ikke akkurat noe jeg har gått rundt og tenkt på, så dette synes jeg er forferdelig artig! I tillegg er det utrolig gøy å se at så mange engasjerer seg for å stemme, sier Pettersen.

– Utrolig sosial

Kampanjen «Norges hyggeligste håndverker» skriver på sine nettsider at de ønsker å visse fram de dyktige og hyggelige fagfolkene som bygger og fikser hjemmene våre, samt gi dem den positive oppmerksomheten håndverkene fortjener.

Konkurransen er et felles løft fra sentrale aktører i håndverksbransjen, og jakten på Norges hyggeligste håndverker arrangeres i år for tredje gang. Fra 29. april og fram til 23. august kan man nominere kandidater, og 1. september offentliggjøres finalistene. Finalen arrangeres 14. september, og fram til da kan hvem som helst stemme på sin favoritt.

Pettersen er nominert av Edvart Falch Alsos, som i sin nominasjon blant annet skriver:

«Dette er tidenes hyggeligste håndverker! Jeg har prøvd å finne et godt bilde av Emil for å laste opp, men klarte ikke å finne et hvor han var alene. Og det sier litt. Emil er omgitt av folk, fordi han er en utrolig sosial og likanes person. Om det er småsnekring innendørs eller snekring utendørs i stiv kuling og regn, møter Emil deg uansett med et smil. Han er også svært nøye i arbeidet sitt og kvalitetssikrer alltid arbeidet han gjør.»

Les også: Mathias (20) med fagbrev i fjell- og bergverksfaget : – Jeg kunne ikke fått en bedre læremester enn pappa

Hus og barn venter

Pettersen jobber i Entre Entreprenør, hvor han er ansatt på sitt tiende år som snekker. I Laukvik bor han sammen med forloveden Sofie Pedersen. Paret venter sitt første barn i august, og skal bygge hus på hjemplassen i år. Huset skal Pettersen bygge selv.

– Det blir med andre ord noen lange ettermiddager, men vi gleder oss veldig til både hus og barn, sier han.

På tre dager har Pettersen fått nesten 2100 stemmer i kåringa om å bli Norges hyggeligste håndverker.

– Det er veldig rørende. Jeg kjenner at jeg begynner å bli lettrørt på mine eldre dager, sier han og ler.

29-åringen ligger i skrivende stund på en femteplass i konkurransen, men han har imidlertid ingen forventninger om å stikke av med seieren.

– Han som leder konkurransen har over 5000 stemmer, så han har et lite forsprang. Det artigste med en slik konkurranse er uansett alle de fine ordene jeg får, mener Pettersen.

Les også: Børge (25) starter eget firma: – Det er en drøm som er gått i oppfyllelse

Kommentarer til denne saken