Gå til sidens hovedinnhold

En av fem bilister er usikre i rundkjøringer

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kommer fram i en undersøkelse gjort av Ipsos for Gjensidige.

22 prosent av bilistene i Nordland en eller flere ganger har vært usikre på hvordan de skal kjøre i en rundkjøring, viser undersøkelsen. Det er noe bedre enn landsgjennomsnittet på 25 prosent.

- Mange overvurderer egne kunnskaper og tror at de kan reglene godt, men når alt kommer til alt, er usikkerheten stor på hvordan reglene faktisk er, sier Pål Rune Eklo som er kommunikasjonssjef i Gjensidigie.

Feil bruk av blinklys, eller at andre ikke bruker det i det hele tatt, er det som irriterer oss mest i rundkjøringene. Etterfulgt av feil filskifter og for høy fart, melder selskapet.

- Dette er svært forståelig, fordi å ikke vise hvor du skal forsinker og ødelegger flyten i trafikken, og kan skape farlige situasjoner, sier Eklo.

Hver dag opplever flere titalls personer å få skadet bilen i en rundkjøring. I tillegg opplever mange nestenulykker der det heldigvis går bra. Tidligere undersøkelser Gjensidige har gjort, viser at halvparten av bilistene har opplevd en nestenulykke i en rundkjøring.

- Antall rundkjøringene har økt de siste årene. Større rundkjøringer med flere felt har også komplisert kjøremønsteret, sier Eklo.

Irritasjon i rundkjøring – tall for Nordland:

At andre bruker blinklys feil eller ikke i det hele tatt – 74 prosent

Holder for høy fart inn i eller i selve rundkjøringen – 54 prosent

Har feil filskifte i rundkjøringen – 49 prosent

Kun 24 prosent irriterer seg over at medtrafikanter kjører for sakte i rundkjøringen.


Kommentarer til denne saken