Fredag ettermiddag ble det satt i gang en større redningsaksjon ved fjellet Bjørnlitinden i området ved Slydalen på Vestvågøy.

En kvinne hadde da meldt om at hun var skadd og trengte hjelp i området.

Politi, Sea King redningshelikopter og redningsmannskap fra Røde Kors rykket ut til stedet.

Fant mann omkommet

- Hun ringte inn og meldte fra om at hun trengte hjelp. Det var veldig dårlig forbindelse med henne da. Vi regner med at det skyldes en kombinasjon av veldig dårlig telefondekning og at hun var skadd og forkommen etter et fall, sier operasjonsleder Ulf Slettan hos Nordland politidistrikt.

Han sier at politiet da ikke hadde mange opplysninger, men ved hjelp av en lykt hun hadde på seg ble hun funnet av helikopteret.

Det var mye vind i området og utfordrende forhold for helikopteret. Det var ikke mulig å hente henne ned fra der hun befant seg.

Letemannskap fra Røde Kors måtte flys inn så nært som mulig for å ta seg opp til den skadde kvinnen.

- De settes da ned og tar seg opp dit. Når de da kommer frem forteller hun at hun har vært sammen med en annen person, sier Slettan om aksjonen fredag ettermiddag.

Den alpine redningsgruppa rykket også ut til stedet. De tok seg også til stedet der kvinnen ble funnet, og klatret videre for å lete i området.

En mann i 40-årene ble kort tid etter funnet omkommet som følge av skader etter et fall. Det bekreftet politiet senere fredag kveld.

- De fant da en person til. Vedkommende ble da funnet omkommet, opplyser Slettan.

Mannen ble funnet av den alpine redningsgruppa et stykke unna kvinnen.

Sendt til sykehus

Politiet har varslet pårørende til den omkomne mannen.

Ulf Slettan i politiet understreker at de ikke kan gi noen ytterligere opplysninger om den skadde kvinnens tilstand, utover at hun ble funnet med brukket fot og er sendt til sykehus.

- Den skadde kvinnen ble fraktet av Røde Kors et stykke ned fjellsiden, før hun ble sendt videre til sykehus på Gravdal med helikopter, opplyser politiet fredag kveld.

Leteaksjonen pågikk et stykke ned på nordsida av det 584 meter høye fjellet i Borge på Vestvågøy. Bjørnlitinden ligger like ved Blåtinden.

Overfor NRK Nordland opplyser politiet at saken nå rutinemessig blir etterforsket.

Til VG sier Ulf Slettan at den skadde kvinnen ble funnet 17:12.

Den omkomne mannen ble funnet omkring en halvtime senere. Avisen opplyser også at kvinnen ringte etter hjelp klokka 14:18.