Det er organisasjonen Klassisk, og Meieriet kultursenter som samarbeider om dette.

- Med støtte fra Kulturrådet vil organisasjonen Klassisk og Meieriet kultursenter nå lære opp klassisk interesserte konsertarrangører. En region som Lofoten fortjener et helårig klassisk konsertmiljø som kan være et supplement til «lokomotivet» Lofoten internasjonale kammermusikkfest, sier daglig leder i Klassisk, Anderz Døving som nylig var på Leknes for å ha et møte folkene på Meieriet.

Meieriets første konsert på høstprogrammet var «The Roaring Twenties», som tok med publikum tilbake til Berlins kabaretscener.

Daglig leder i Klassisk, Anderz Døving, var en del av publikum denne kvelden. Han jobber nå for at Lofoten skal få oppleve langt mer klassisk musikk i fremtiden.

– Hver sommer setter Lofoten kammermusikkfest den klassiske musikken på plakaten i hele Lofoten, noe som over år har bidratt til å bygge opp et engasjert publikum i regionen. Dessverre ser vi at det i liten grad arrangeres klassiske konserter resten av året. Dette synes vi er trist, og vi jobber nå sammen med Meieriet kultursenter for at vi skal få et helårig klassisk konsertmiljø i Lofoten, sier Døving.