Politiet i Nordland fikk i natt klokka 05.17 bekymringsmelding fra familien til to voksne menn. Mennene hadde dratt ut på fisketur i en 17 fots åpen båt, omtrent klokka 23.00, men da de ikke kom tilbake etter forventet tid tok familien kontakt med politiet for å få hjelp til å lete. Det forteller politiet i en pressemelding.

Videre skriver de at AMK, klokka 0637, fikk melding om at en bekjent av familien hadde funnet de savnedes båt på holmen Suttaren utenfor Leinesodden. Det ble aktivert lokale ressurser som ambulansebåt, losbåt, politibåt og luftambulanse. I tillegg ble redningsskøyta og redningshelikopter scramblet.

- Den ene av mennene ble bekreftet død av helsepersonell på stedet. Den andre var skadd og ble fraktet med luftambulanse til sykehus, opplyser operasjonsleder Ulf Slettan.

Begge mennene er hjemmehørende i Sandnessjøen. De var på hyttetur i området da ulykken fant sted. Mannen som omkom er i slutten av 30-årene og mannen som er skadd i begynnelsen av 50-årene. Pårørende er varslet.

Politiet har opprettet sak for å avklare hendelsesforløpet og er i gang med avhør.

– Saken etterforskes som en ulykke og det er for tidlig å si noe om årsaken. I tillegg er båten fraktet til land, og vil være gjenstand for tekniske undersøkelser, opplyser Slettan.