Vedkommende som ble sendt til sykehus etter brannen ved Vassvikkaia i Narvik lørdag, pådro seg lettere skader i brannen.

– Den skadde ble innlagt ved sykehuset i Narvik til observasjon, får Fremover opplyst ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Ytterligere tre personer fikk behandling av helsepersonell på stedet.

Ved 14:30-tida lørdag rykket nødetatene ut etter melding om brann på ved en adresse tilknyttet en omsorgsbolig tilhørende Narvik boligstiftelse (NaBo).

Kommunen sørger for at de som er berørt av brannen blir fulgt opp og har tak over hodet. Det forteller beredskapsansvarlig Iris Bartholsen i en pressemelding.

Det er totalt 14 beboere tilknyttet adressen.

– Beboere og personell er midlertidig samlet på Værket Værested, og blir tatt hånd om av personale. Skadebegrensning pågår, men det vil ikke være mulig for beboere å flytte tilbake i boligen før tidligst over helgen. Beboere vil dermed få tilbud om overnatting til tilbakeflytting er mulig, forteller Bartholsen.

Det røyk ut av vinduene da nødetatene kom til stedet. Man fikk raskt kontroll på brannen. Boligene har også sprinkleranlegg som hadde blitt utløst. Dermed er det vannskader i tillegg til brann- og røykskader på stedet, konstaterer operasjonsleder i politiet, Tommy Beck.

Det oppgis foreløpig ingen årsak til brannen men at dette er under etterforskning.