Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kan IL Blest sende skiløpere på renn: – Vi har nådd et mål

For første gang på 12 år stiller skiløpere fra Vestvågøy til start i et KM:

Artikkelen er over 2 år gammel

– I det stille har vi hatt et mål om å kunne stille med deltakere i et sonerenn eller KM. Nå er vi der, smiler Raimond Grimstad, leder i skigruppa i IL Blest.

- Til helga stiller vi med seks aldersbestemte løpere i sonerennet i Kabelvåg. Det er vi stolte av, for det er rundt tolv år siden Vestvågøy hadde deltakere på plass i et sonerenn eller KM – den siste var vel Rune Winther fra Stamsund IL. Og det er enda flere år siden IL Blest var «i det gode selskap», fortsetter Raimond Grimstad.

Deltakerne det dreier seg om er Trym Bragason Toreid, Njål Bragason Toreid, Una Bragason Toreid, Oskar Grimstad, Erling Fagerheim og Aksel Fagerheim.

– Vi har drevet med grunntrening, vært på rulleski, og nå i det siste på snø. Alle seks Blest-løperne skal gjøre så godt de kan når startskuddet går, mer kan vi ikke forlange. Så får vi se hva det holder til resultatmessig, fortsetter Raimond Grimstad som også er trener sammen med Hilde Toreid.

Gleder seg

– Jeg gleder meg veldig til helgens konkurransen, og er litt spent. Det blir garantert veldig artig og spennende, sier Trym Bragason Toreid (11), og får samtykkende nikk fra de tre andre Blest-deltakerne som er på plass når Lofotposten slår av en prat med gjengen før Kabelvåg-helgen.

– Vi har trent bra, og vi skal gjøre vårt aller beste, legger han til.

Litt skrekkblandet fryd synes å merke, men når startskuddet går, har forhåpentligvis de fleste sommerfuglene forlatt magen hos debutantene.

– Lurer på om også jeg skal stille til start i KM..? gliser Raimond Grimstad.

Fleip eller fakta? tenker både vi og de fire aldersbestemte Blest-løperne.

Karusellrenn

Til nå har det dreid seg om kun karusellrenn for Trym, Njål, Una, Oskar, Erling og Aksel – Blestkarusellen i «Blest-land» og Leknessprinten i bymarka utenfor Leknes. Fra og med kommende helg er litt mer alvor blandet inn i skileken. Den lille skigruppa i IL Blest har fått fram en gjeng som nå tar steget ut i sonerennverdenen, senere også i KM-verdenen etter alle solemerker.

I naboklubben Leknes Skiklubb melder en følgende:

– Kanskje stiller vi med et par deltakere til helgen, men ennå er det uavklart, vi får se om vi får det til, sier trener Raymond Bakken i skiklubben, og nevner at kollisjon med håndballhelg er en utfordring.

Kommentarer til denne saken