Lofotprodukt har kåret «Engasjert ungdom i Moskenes» som vinnere av selskapets Hold i torsken-konkurranse under Arctic Race of Norway i forrige uke. Det melder Lofotprodukt selv i en pressemelding.

Vinnerne mottar kr 5.000 til sitt arbeid, i tillegg til tørrfisksnacks til alle barna som deltok i ungdommenes stunt.

Gode stunts

I forbindelse med at sykkelrittet Arctic Race gikk av stabelen i Lofoten 15. og 16. august, lovet Lofotprodukt både torsk og premie til den eller de som kom opp med det beste Hold i torsken-stuntet. Nå er det klart at det er «Engasjert ungdom i Moskenes» som stikker av med seieren.

- Vi delte ut mer enn 40 torsker til stolte og ivrige Lofotinger som ønsket å vise frem torsken til verden under sykkelrittet. Det resulterte i mange gode stunts som fant veien til tv-seere verden over, forteller feskkakselgar Bjørn Håkon Liland i Lofotprodukt.

Selskapet lanserte konkurransen for å vise hele verden hvor stolte Lofotingene er over torsken, og hvor viktig den er for dem som bor her. Blant mange blide, kreative og smilende torskeholdere, sjarmerte barna i Moskenes både Dag Otto Lauritzen, Thor Hushovd og Lofotprodukts egne ansatte i senk med sang og torskeholding.

- At stuntet i tillegg var arrangert av Moskenes-ungdommen synes vi er ekstra stas, og organisasjonen «Engasjert ungdom i Moskenes» er derfor verdige vinnere av konkurransen, uttaler Liland. Han benytter sjansen til å takke alle som bidro med små og store torske-stunts.

Gruppe på 5 ungdommer

Engasjert ungdom i Moskenes er en gruppe på 5 ungdommer i alderen 14-16 år som oppretter arrangementer og små tilstelninger for barn og ungdom i kommunen. Til sykkelrittet hadde de samlet og øvd med barn som sang «Ongan under Lofotvegg» for Dag Otto Lauritzen og hans team, og stuntet fikk mye oppmerksomhet på TV og i bilder på Arctic Race sine egne nettsider etterpå.

Premien var opprinnelig en bedre middag for to, men Lofotprodukt har valgt å heller tildele ungdommene en pengepremie på kr 5.000,- som ungdommene kan disponere til eget formål i regi av organisasjonen.

- I tillegg gir vi dem rikelig med tørrfisksnacks som de kan dele med de flotte barna som deltok. Det er dem vel fortjent, sier Liland.