Gå til sidens hovedinnhold

Er du jente og mellom seks og 106 år? Da har klubben en invitasjon til deg!

Lørdag 25. september inviterer Svolvær idrettslag (SIL) til jentefotballdag på Stranda stadion. Alle mellom seks og 106 år er velkommen!

SIL går bredt ut og inviterer til fotballdag for jenter i (nesten) alle aldre på Stranda stadion neste helg. Alle jenter og damer mellom seks og 106 år er invitert til å delta på arrangementet, som er et samarbeid mellom idrettslaget, Hålogaland fotballkrets og Equinor.

– Vi ønsker å få med absolutt alle, ler Marit Størmer Nordby i arrangørklubben, før hun legger til:

– Det henger nok litt igjen fra hundreårskampen som vi arrangerte i 2013. Vi tenkte at det var fint å ha et spenn på hundre år. Vi ønsker alle aldersgrupper fra første klasse og oppover.

Arrangementet, som er gratis, er åpent for alle som er nysgjerrige på fotball, uansett om man har spilt på lag, eller aldri har forsøkt fotball tidligere.

– Vi ønsker større fokus på jentefotballen, og vi ønsker å få med flere. Vi håper at mange synes dette er morsomt, og hiver seg med på et lag. Da trenger vi også trenere. Vi håper det er noen voksne som vil være med, som kanskje kan bli trenere i klubber hvor ungene hører til. Dette er et arrangement for alle, understreker Størmer Nordby.

SIL stiller som vertskap, og vil bidra både med med- og motspillere på lag ved behov. Idrettslaget lover også flotte premier til alle deltakere.

Er det vanskelig å rekruttere til jentefotballen?

– Både og. Det er litt avhengig av årskull, men det har vært frafall i hele kretsen gjennom koronapandemien. Vi ønsker å få det opp og gå igjen. I vår klubb har vi noen store kull, og noen mindre. Tidligere har vi arrangert åpne treninger for jenter, og erfaringen tilsier at flere har begynt å spille fotball etter slike initiativ, poengterer Størmer Nordby, og legger til:

– Vi håper det kommer ivrige jenter fra hele kretsen som har lyst til å være med, og se hva vi gjør på banen. Dette skal være en gøy opplevelse hvor de får leke med ball.

Se bilder fra Hundreårskampen her!

Kommentarer til denne saken