Gå til sidens hovedinnhold

Erstatter bøssebærere med digital innsamling på grunn av koronaviruset: - Mye penger kan gå tapt

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige, nasjonale innsamlingsaksjon. I år gjennomføres aksjonen fra 12.- 15. mars. 

I årets aksjon samles det inn penger til forskning for at flere skal overleve kreftformene som i dag har høy dødelighet, samt at de som rammes skal få gode tilbud og oppfølging. For å bidra til å minimere spredning av koronaviruset og for å beskytte sårbare grupper, holder Kreftforeningen tilbake sine bøssebærere og gjør innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft heldigital. I fjor fikk Krafttak mot kreft inn rundt 50 prosent av inntekten fra kontanter.

Årets russ fra både Aust- og Vest-Lofoten videregående skole gir uttrykk for at det er veldig synd at den tradisjonelle dør-til-dør innsamlingen ikke vil foregå i år, og er bekymret for at mye penger kan gå tapt ettersom de ikke blir å gå fra dør til dør.

- Alle er motivert og giret for å samle inn penger til en så viktig sak. Dessverre kan vi ikke gå fra dør-til-dør, men vi oppfordrer alle til å gi et bidrag- uansett beløp. Vi håper også at næringslivet vil bidra med innsamlingen! Alle bidrag hjelper.

I 2019 ble 68.000 kroner samlet inn fra Lofoten, men årets russ velger å være ekstra optimistisk til innsamlingen nå i 2020.

- Selv om det ikke blir samlet inn kontanter i år, håper vi at folk vippser eller overfører noen kroner til Kreftforeningen. Ønsket er å nå 100.000 kroner.

Russeknute og konkurranse

Tradisjonelt sett er det alltid en russeknute å hente etter gjennomført innsamling. I år er det intet unntak, og knuten får de først etter å ha delt informasjon angående krafttiltaket på sosiale medier. Konkurransen mellom de to videregående skolene i Lofoten går også for fullt, der formålet er å samle inne mest mulig i løpet av innsamlingperioden.

Vil du bidra?

Link til Aust-Lofotens nettside.

Link til Vest-Lofotens side.

Eller benytt QR-kodene/vipssnummer nedenfor

Kommentarer til denne saken