Gå til sidens hovedinnhold

Etterlatte takker for støtten etter hyttebrannen: – Vi er i dyp sorg og fortvilelse

Foreldrene til to av barna som døde i helgens tragiske hyttebrann takker for hjelpen de har fått fra lokalsamfunnet og hjelpeapparatet.

Det kom fram i en sak hos NRK Nordland onsdag kveld.

Det var Luise Marie Bang (40 år), Henning Christian Bang Johansen (15 år), Hedda Madell Bang Winther (10 år), Gustav Rane Krogh Hovde (12 år) og Mogens Pareli Krogh Hovde (15 år) som omkom i brannen.

– Vi er veldig takknemlige for støtten som vi har fått og får fra familien, venner og lokalsamfunnet. Vi ønsker også å rette en takk til hjelpeapparatet, sier Ragnhild og Hallvard, som er foreldrene til Mogens og Gustav.

– Vi står i lag i sorgen og vi står i lag i tiden fremover. Vi skal hjelpe hverandre med å komme oss videre. Vi er i dyp sorg og fortvilelse.

Også familien til Hedda vil gjerne takke for støtten.

- Vi ønsker å takke kommunens hjelpeapparat og hele lokalsamfunnet for all varme og omsorg. Støtten vi opplever er rørende, og hjelper oss videre i denne vanskelige tiden, sier pappa Hogne Winther til Lofotposten.

Talsperson for de pårørende til Henning, Thomas Brede Johansen, opplyser at også hans familie er takknemlig for all støtten fra lokalsamfunnet.

– Det har selvfølgelig vært noen svært tøffe dager, men vi har også opplevd stor omsorg fra enormt mange personer – mange vi ikke engang vet hvem er. De har alle vist en omsorg som er helt fantastisk, og har kommet med både bakverk og blomster – noen hadde også strødd oppkjørselen da Hennings familie kom hjem. Men mest inntrykk har alle de fine ordene og vennligheten gjort. Det har vært overveldende, men jeg ser det virker positivt på hele familien, sier han til Lofotposten.

Johansen ber nå folk om å ikke være redd for å ta kontakt.

– Mange vet ikke hva de skal si og er redde for å si noe feil, men det går ikke an å si noe feil. Bare ta kontakt, si det du ønsker og vis gjerne at du bryr deg. Hvis du ser noen av oss på butikken, så kom gjerne bort for å snakke, sier han.

Johansen sier videre at familien er svært takknemlig for oppfølgingen og støtten de har fått fra kommunen og politiet.

– Den jobben de har gjort har vært enormt bra. Og jeg vil særlig berømme Terje Pedersen i politiet for den fantastiske innsatsen han har gjort. Han har virkelig vært en støtte for familien.

Les også

Fem personer fra Vågan omkom i hyttebrann: – Vi må stå sammen som lokalsamfunn for å bearbeide dette

Kommentarer til denne saken