God trafikkutvikling på Harstad/Narvik lufthavn Evenes

FORNØYD: Flyplassen på Evenes slår både Tromsø og Bodø på antall passasjerer i juli. Lufthavnsjef Anne Britt Bekken er fornøyd.

FORNØYD: Flyplassen på Evenes slår både Tromsø og Bodø på antall passasjerer i juli. Lufthavnsjef Anne Britt Bekken er fornøyd. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lufthavnsjefen er veldig fornøyd med juli måned.

DEL

– Det er gledelig at Evenes har en slik økning fra i fjor. Så vi er veldig fornøyd, sier lufthavnsjef for Harstad/Narvik Evenes, Anne Britt Bekken.

86.294 passasjerer fløy til eller fra Harstad/Narvik lufthavn Evenes i juli. Det er en økning på 7,4 prosent fra fjoråret, skriver Fremover.

Interesse for nord

Evenes har prosentvis høyere vekst enn Tromsø og Bodø på trafikk til og fra utlandet i juli. 9005 passasjeren brukte Evenes som ankomst- eller avgangssted for deres utenlandsreiser. Det er en økning på 18 prosent. Tromsø hadde 16.582 passasjerer som gir en økning på 17 prosent, mens Bodø hadde 11.193 passasjerer, altså en økning på 17 prosent på reiser til og fra utlandet, viser tall fra Avinor.

– Selv om tallene bare er for juli, er det veldig artig at flyplassen på Evenes går over Tromsø og Bodø, forteller Bekken.

Grunnen til økningen kommer av at folk har fått øynene mer opp for Nord-Norge i det siste, mener lufthavnsjefen.

– Interessen for Nord-Norge har økt generelt, og fra Evenes er det kort vei både til Narvik, Harstad, Lofoten og Vesterålen. I tillegg har flere fått øynene opp for Narvikregionen, sier Bekken.

Gode tall

Også på reiser innad i landet slår Evenes storebrødrene med større prosentvis vekst. Trafikken innlands økte med 6,3 prosent på Evenes, mens Tromsø hadde en økning på 5,8 prosent og Bodø 3,3 prosent.

– Grunnen til økning er nok en kombinasjon med at interessen for Narvik har økt blant folk, og flyplassen generelt har høyere trafikk, forteller lufthavnsjefen.

Totalt sett på Avinor sine 45 flyplasser var det nær fem millioner som reiste til eller fra flyplassene. Sammenlignet med juli i fjor er det en økning på 5,9 prosent. Både innlandstrafikk og utenlandstrafikk var med på veksten, der innlandstrafikken økte med 5,2 prosent og utenlandstrafikken økte med 6,7 prosent.

Artikkeltags