Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er stolte over at vi nå kan kalle oss fagarbeidere

Artikkelen er over 3 år gammel

Securitas Transport AS har ansvaret for sikkerhetskontrollen ved Leknes lufthavn. Nå har syv av de 16 ansatte tatt fagbrev.

Gledelig nok tar stadig flere lofotinger fagbrev i sine yrker. I høst har syv vektere ved Securitas Transport AS på Leknes tatt fagbrev i Sikkerhetsfaget.

I 2004 overtok Securitas Transport AS vaktholdet blant annet på Leknes lufthavn. I dag jobber 16 ansatte i sikkerhetskontrollen.

Etter minimum fem år i sikkkerhetsbransjen trenges det ikke skole for å få gå opp til fagprøve. Ansiennitet veier opp for utdanning og de syv som har tatt fagbrevet har fra seks til 20 års ansiennitet i sikkerhetsbransjen.

Kent-Håvard Karijord er av de syv som har tatt fagbrev. Vanja Steiro, Liv Anne Horn, Jeanette Alfheim, Bjørn Jakob Flaaten, Line Paulsen, og Britt Elin Torheim. Sistnevnte har også tatt fagbrev i salg og service.
– Det var to som bestemte seg for at de ville gå opp til fagprøven. Det fikk oss andre gira og til slutt så var vi syv som gikk opp til fagprøven, sier Karijord som selv har jobbet 20 år som vekter.

De syv skaffet seg studiebøker og begynte arbeidet. De mener det var en styrke at de var så mange i lag som jobbet mot samme mål.

På senhøsten var det klart for eksamen.
– Vi måtte først gjennom to skriftlige eksamener og måtte bestå disse før vi fikk gå opp til den praktiske fagprøven som gikk over tre dager. Det var kjempeartig at alle besto og alle er nå fagarbeider i sikkerhetsfaget, sier Karijord.

Fagprøven besto av alt innen sikkerhetsfag, ikke bare kontroll på flyplass.
– Sikkerhetsfaget går mye på å yte service og vi er der for å gi publikum en tryggere hverdag, slår Karijord fast.

Liv Anne Horn har også 20 år bak seg som vekter og hun mener et fagbrev betyr mye.
– Det er et bevis på at du har kompetanse inne ditt fag. Det gjør at du stiller sterkere, slår hun fast.

Kent-Håvard Karijord sier at det også var et ønske fra arbeidsgiveren om at de tok fagbrevet.
– De ønsker helt klart at de ansatte skal få større kompetanse og det ønsket var vi og. Som fagarbeidere får vi mer lønn og det er klart det også var en motivasjonsfaktor. Vi er i en bransje der det går på anbud og med fagbrev stiller vi sterkere hvis andre selskaper skulle få anbudet, mener Karijord.

De syv som nå er fagarbeidere innen sikkerhetsfaget er helt klare på en ting.
– Vi er stolte over at vi nå kan kalle oss fagarbeidere, slår de fast.

Les også:Leif Richard feide all tvil til side og sitter nå med to fagbrev

Les også:Victoria (17) vil bli slakter: – Venninnene mine sier det er rart og ekkelt, men jeg bryr meg ikke!

Les også:16 år gamle Renate Kristin kan bli den tredje kvinnen i Norge med fagbrev i dette yrket

Kommentarer til denne saken