I helga blir den tradisjonsrike revyen med UL Lysbøens teaterlag satt opp på Ramberg i Flakstad. Det blir tre forestillinger med sketsjer og sanger, med nasjonale og internasjonale tema. Til årets revy er det stort sett tre damer som har skrevet alle tekstene, Sissel Solhaug, Jorunn Thomassen og Kirsten Brattvoll.

– Vi har gjort dette i veldig mange år. Jeg er med fordi jeg synes det er moro å skrive. Overraskende nok går vi ikke tom for ideer selv om vi har gjort det så lenge. Vi bruker å ta oss noen hytteturer, der er vi kreative sammen, forteller Sissel Solhaug.

Les også: Lesteaksjon ble kjempesuksess: – Vi fikk inn over 500 par!

Lokale tema

Til årets revy har de blitt inspirert av mye forskjellig, men det handler stort sett om forhold mellom mennesker. Stort sett er alt skrevet og laget lokalt.

– Det blir veldig artig! Trine Skei Grande har fått sin egen sang, og Sylvi Listhaug har fått en sketsj. Det er også noen lokale nyheter, som Angelsens nye elektriske båt. Noen av temaene som tas opp er for eksempel metoo og turisme, sier hun.

Det er i nærmere 30 personer involvert på og utenfor scenen. Det er en del av dugnadsånden på Ramberg, gjengen på teateret forteller at det alltid er folk som stiller opp til det som skjer på huset. Om det er å stå i kiosken eller bake kaker til arrangementene.

Les også: Stolt mamma døpte nybåten: – Det gir lykke med litt regn i håret

Travel uke

En av de nye skuespillerne som er med på sitt andre år er, Martin Eggen. Han forteller at han synes det er kjekt å prøve seg som skuespiller, og at det fristet med en gjentakelse etter han i fjor spilte Bamsefar i Hakkebakkeskogen.

– Det er kjekt å prøve nye ting, og det blir veldig morsomt. Det har vært en lang og mørk vinter, derfor er det kjekt å ha noe å gjøre om kvelden. Det er også veldig fint å være med i dette fellesskapet. Nå kommer vi til å ha en travel uke, med øving hver kveld, sier han.

Gjengen på teateretlaget tror ikke det er så mye igjen før de er klare til helga.

– Vi kan alt, forteller de.

Instruktøren til årets revy er Andreas Eilertsen og de som skal spille musikk er Flakstad og Moskenes musikkorps.

Les også: Stamsund-satsing for flere turister