Aline (28) fra Lofoten føder på TV i kveld

16. mai får tv-seerne bli med Alina og Christian på fødeavdelingen.

16. mai får tv-seerne bli med Alina og Christian på fødeavdelingen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I kveld føder Aline (28) fra Ballstad sitt og forloveden Christian Husbys (27) første barn på TV.

DEL

Da Aline ble lagt inn ved fødeavdelingen ved St. Olavs hospital rundt juletider i fjor, på grunn av mistanke om at fødselen var i gang fikk hun spørsmål om å være med i programmet «Fødeavdelingen» som vises på kanalen Fem.

– Jeg ble lagt inn på St. Olavs hospital fordi legene var bekymret for at jeg skulle føde før tida. Da ble jeg spurt av en nattevakt om vi kunne tenke oss å la et kamera følge vår prosess. Jeg sa ja, og allerede morgenen etter var de klar med kamera, forteller Aline som opprinnelig er fra Ballstad, men nå bosatt i Stjørdal.

På spørsmål om hvorfor hun takket ja til å dele et av livet mest intime øyeblikk med tusenvis av TV-seere svarer hun kort og godt at å forevige øyeblikk er viktig for henne og forloveden.

– Det har gått fort med meg og samboeren min. Både med graviditet, forlovelse og huskjøp. Forlovelsen ble til under en fotoshoot, og bildet har kommet opp på veggen. Ved å bli med på TV-programmet har vi også kunne forevige fødselen, som er det viktigste i livet vårt, forteller Aline.

Fin fødsel

På sykehuset fikk legene avverget en for tidlig fødsel, og Aline ble sendt hjem igjen. 26. januar var hun tilbake, og denne gang var det fødsel på gang på ordentlig.

– Jeg hadde et hardt svangerskap, men en veldig fin fødsel. 17 timer etter vi kom inn på sykehuset var hun ute. Da hadde det meste av tiden gått med til masrier.

Etter tre og en halv time i aktiv fødsel kom Andrea til. 49 centimeter lang og 3250 gram tung, med videokameraer til stedet for å fange det hele på film.

– Jeg trodde ikke selv at jeg var typen til å være med i et slikt program. Men jeg er veldig stolt av det jeg har fått til. Jeg hadde ingen smertestillende og jeg som ikke tåler å poppe en kvise en gang, sier Aline og ler.

Hun understreker at de hele tiden hadde muligheten til å trekke seg fra programmet.

– Jeg har fulgt med på programmet mens jeg har gått gravid, og har funnet det givende. Jeg merket ikke at de var på fødestua, og jeg har godkjent alt materiale som blir vist i kveld, forklarer hun.

Aline (28) fra Ballstad og forloveden Christian Husbys (27) får første barn på TV.

Aline (28) fra Ballstad og forloveden Christian Husbys (27) får første barn på TV. Foto:

Blogger om trening og mammaliv

Hun håper at deres historie vil være til nytte for seerne.

– I episoden får man se oss i tida før fødsel og etter fødsel. Vi snakker også om at det var en sterk opplevelse å være tilbake på sykehuset fordi jeg på samme tid året før mistet et barn da jeg var 13 uker på vei, forteller hun.

Anine er vant med å dele av seg selv gjennom bloggen sin. Både der og på Facebook har hun fått reaksjoner på kveldens program.

– Jeg har fått mye respons på at vi er med i kveldens episode. Det er mange som sier at de skal følge med, forteller hun.

Bloggen som i utgangspunktet skulle handle om trening har nå blitt en kombinert blogg hvor hun deler treningstips, oppskrifter og deler opplevelser fra livet som nybakt mamma.

Til sommeren skal hun bli personlig trener, og da håper hun å bruke bloggen til å coache andre.

– Primært skal jo bloggen være til å dele mine erfaringer med trening, men Andrea er mitt sentrum i livet, så nå blir det en del familieliv også. Men til sommeren skal jeg starte opp med online coaching, forteller Ballstadværingen.
Artikkeltags