Tirsdag ettermiddag arrangerte Bufetat region nord, Kabelvåg IL og FK Lofoten et familiearrangement i Kabelvåg for å kickstarte Arctic Race of Norway. Målet med arrangementet var å rekruttere flere fosterfamilier og synliggjøre viktigheten av stabile familier for samfunnet som helhet.

Regiondirektør i Bufetat region nord, Pål Christian Bergstrøm forteller at de er strålende fornøyde med familiefesten.

–Det ble et kjempeflott arrangement i Kabelvåg med fantastisk vær og veldig godt oppmøte, sier Bergstrøm.

Han forteller at Visit Lofoten har gjort en beregning, hvor de anslår at mellom 1500 og 2000 personer tok turen til Kabelvåg torg i går.

– Dette er femte året Bufetat arrangerer en åpen familiefest i forbindelse med Arctic Race of Norway. Dette er det største oppmøtet vi har hatt.

Mange henvendelser

Familiefesten besto av hinderløype, gratis middag, musikkinnslag, taler, hoppeslott, showkonkurranse og andre ulike aktiviteter. I tillegg hadde Bufetat en egen stand, hvor folk fikk muligheten til å få informasjon om hva det innebærer å være en fosterfamilie.

– Vi fikk kjempemange henvendelser i går, og mange skrev seg også opp på en liste for å få tilsendt informasjon om hvordan man går fram for å bli en fosterfamilie. Det har vært oppmerksomhet og henvendelser langt utover det vi hadde forventet under arrangementet. At dette ble så vellykket er takket være godt samarbeid med kommunen, idrettslagene og Ellingsen Seafood i forkant av arrangementet, sier Bergstrøm.

Han forteller at han håper engasjementet i lokalbefolkninga fortsetter gjennom hele sykkelrittet.

– Vi håper at vi får frem budskapet vårt til hele befolkninga i Lofoten, Vesterålen og Narvik-området under Arctic Race, slik at flest mulig barn kan komme i et trygt hjem.

Tilslutt vil Bergstrøm trekke frem talen til ordfører i Vågan kommune, Eivind Holst.

– Det var spesielt fint at Holst sa i sin talen at han har vokst opp i et fosterhjem. Det gir en nærhet til det å være fosterbarn og bo i et fosterhjem. Vi er avhengig av å høre gode historier fra voksne som har hatt gode opplevelser med å være i fosterhjem.

Showkonkurranse

En del av familiedagen var en showkonkurranse bestående av tre lag som konkurrerte i å gjennomføre hinderløypa på kortest mulig tid. Laget Arctic Race og Norway stilte med programleder og tidligere proffsyklist, Dag Otto Lauritzen, tidligere verdensmester i landeveissykling Thor Hushovd og prosjektleder Petter Ytterstad. De fikk har konkurranse fra hjemmelaget Kabelvåg IL/FK Lofoten, bestående av Trygve Eriksen, Sigfred Fagerlid og Bendik Hanssen. Siste lag var fosterhjemmet Team Bråthen.

Før konkurransen kunne Lauritzen fortelle at laget hans skulle gi alt for å vinne.

– Vi har alltid tro på seier, men det kommer til å bli tøff motstand, sa Lauritzen.

Det var hjemmelaget som gikk av med seier, til stor applaus fra publikum.

Bildeserie

Disse var på familiedagen i Kabelvåg

Viktig jobb

Dag Otto Lauritzen forteller at han synes et slikt arrangement bare er positivt.

– Det er ikke første året jeg er med på dette. Jeg synes det er et fantastisk arrangement, og Bufetat gjør en utrolig viktig jobb. Det er ikke alle barn i Norge som vokser opp i trygge hjem, og om jeg og Thor kan bidra til litt ekstra oppmerksomhet rundt dette, så er det bare bra, sier Lauritzen.

Han legger til at han tror vinneren av årets Arctic Race of Norway ikke kommer til å bli en nordmann.

– Det er litt synd at det ikke er en nordmann som er storfavoritt. Jeg tror Mathieu van der Poel kan bli farlig, sier Lauritzen.

Se også bildeserie fra familiefesten

Bildeserie

Disse var på familiedagen i Kabelvåg