Natt til søndag pågikk det et omfattende søk i havområdene utenfor Vågan etter en savnet person på vannscooter. Det ble også satt i verk søk på land.

- Vi leter etter en person som ikke har kommet til rette etter å ha kjørt vannscooter. Sammen med politiet har frivillige mannskaper startet strand-søk. Vi har definert et område der vi nå søker etter vedkommende, opplyste redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Lofotposten ved kvart på ett-tiden.

Redningsskøyta "Sundt Flyer" ble satt inn i søket og hadde da vært i aksjon en god stund, opplyste redningslederen.

De frivillige mannskapene bestod i folk fra Røde Kors og Norske redningshunder lokalt.

Da Lofotposten var i kontakt med redningsledelsen pågikk søket til sjøs i området fra Hopen, Moholmen, Skrova og Kabelvåg. Letingen pågikk også i flere spor for å ta rede på vedkommende, ifølge hovedredningssentralen.

Redningsselskapet melder på sine Facebook-sider at det blåste friskt i leteområdet. Rundt midnatt blåste det opp mot sterk kuling fra sørvest ved Skrova fyr.

Rett før halv-to meldte Hovedredningssentralen at vedkommende ble funnet i Skrova av redningsskøyta.

- Han hadde nok innsett at det ikke var så lurt å være midtfjords i vannscooter. Vedkommende var trygt fortøyd i havna og er ikke i fare. Været tatt i betraktning kunne dette gått dårlig, sier Tore Hongset om aksjonen etter at personen ble meldt funnet.

Han hadde natt til søndag ingen ytterligere opplysninger om hva som hadde foranlediget turen ut på vannscooter eller det øvrige hendelsesforløpet forut for aksjonen.

Hongset roser de frivillige som stilte opp for å søke i aksjonen som nå er avblåst.