Gå til sidens hovedinnhold

Får filme naturreservat med drone

Artikkelen er over 1 år gammel

Gimsøymyrene naturreservat er i fokus når NRKs "Ut i naturen" skal lage film om kampen for å overleve.

Norway Naturefilm AS ved Torbjørn Martinsen gis nå dispensasjon fra fylkesmannen i Nordland for bruk av drone for å lage filmen.

Selskapet skal lage filmen "Naturens jegere" for NRKs populære naturserie «Ut i naturen», med støtte fra Miljødirektoratet. Filmen skal være ferdig desember 2020.

- Naturens jegere er filmen om kampen for å overleve både som jeger og byttedyr. Norway Naturfilm ønsker også å fokusere på hvor viktige artene er i deres økosystem og hvor sårbart det kan bli om arter og biotoper blir borte, står det skrevet i sakspapirene.

Ubetydelige konsekvenser

Gimsøymyrene har de kvalitetene som filmselskapet ønsker å ha med i filmen. Selskapet har videre valgt å filme om høsten eller vinteren, for å unngå å forstyrrende hekkende fugler og eventuelle plage besøkende sommerturister. Om været er bra trenges bare en times fotografering.

- Verneverdiene i Gimsøymyrene naturreservat er hovedsakelig våtmarksområdet med en variert sammensetning av vegetasjon og myrtyper. Gimsøymyrene er i tillegg fine biotoper for våtmarksfugl. Bruk av drone kan medføre forstyrrelse av dyre- og fuglelivet, men siden flygingen skal foregå utenom hekketida, og er begrenset til noen få timer i maksimalt to dager, vil konsekvensene for dyre- og fuglelivet være ubetydelige, skriver fylkesmannen i sin innstilling og vurderer derfor at det omsøkte tiltaket i høyden vil medføre små og kortvarige forstyrrelser som ikke vil påvirke verneverdiene nevneverdig.

Gimsøymyrene naturreservat ble vernet 16. desember 1983 og fylkesmannen i Nordland er forvaltningsmyndighet.

Kommentarer til denne saken