Gå til sidens hovedinnhold

Får over 160 ekstra vaksinedoser neste uke, nå åpner kommunen for alle over 18 år

Vågan kommune åpner for vaksinering av alle over 18 år, og får ekstra vaksinedoser i neste uke.

I uke 30 skulle kommunen egentlig få 720 vaksinedoser. Nå er det klart at tilførsel av ekstra doser utover det, fører til at det nå totalt er 888 doser som skal settes neste uke.

- Dessverre går timebookingen veldig tregt. Vi holder nå på å åpne opp for alle gruppene over 18 år, inkluderer dermed også gruppe 11. Alle som ikke har registrert seg for vaksiner og ønsker vaksine må gjøre dette så raskt som mulig. Det er kun de som skal ha dose 1 som skal benytte dette per nå. De som skal ha dose 2 kalles inn av oss per nå, melder Vågan kommune torsdag morgen.

Kommunen har nå altså åpnet for timebooking for alle gruppene over 18 år. Risikogruppe 11 er personer mellom 25 og 39 år.

Norge får 100 000 ekstra vaksinedoser denne uken, disse fordeles til kommunene neste uken i følge FHI.

- Dosene vil altså fordeles til de fleste av landets kommuner som til nå ikke har vært prioritert, med unntak av de som har frasagt seg videre leveranser til dose én og kommuner med høy vaksinasjonsdekning. Dosene kan sendes ut allerede neste uke, melder FHI.

Dette er et resultat av at Norge i følge NRK bytter 100 000 doser Janssen-vaksine mot 100 000 doser pfizer. I Norge brukes kun Moderna og Pfizer sine vaksiner.

Kommentarer til denne saken