Får penger til utbedring av sti i populært turområde

Stien utover fra Kallestranda til Paradiset er mye brukt. Nå skal den opprustes takket være krisepenger som følge av koronapandemien.

Stien utover fra Kallestranda til Paradiset er mye brukt. Nå skal den opprustes takket være krisepenger som følge av koronapandemien. Foto:

Miljødirektoratet gir 310 000 kroner til oppgradering av stien mot Paradiset ved Kalle-stranda i Vågan.

DEL

Som følge av koronapandemien fikk direktoratet mulighet til å dele ut ti millioner kroner til friluftstiltak som skal gi lokal sysselsetting. Totalt 19 friluftsområder over hele landet har nå fått utdelt midler til diverse tiltak.

- Dette er svært gledelig og gir sårt tiltrengt opprusting av en rekke friluftslivsområder, sier Ane Mari Braut Nese, styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund i en pressemelding.

Nese presiserer videre at to svært viktige formål kombineres når man kombinerer sysselsettingseffekt og bedre friluftslivsmuligheter. Femten interkommunale friluftsråd har ansvar for de tiltakene i de nitten friluftslivsområdene som vil nyte godt av sysselsettingsmidlene. Det dreier seg om mange forskjellige tilretteleggingstiltak som opprusting av turveger, brygger og bygninger, etablering av sykkelparkering og bygging av dagsturhytte

- Koronapandemien har virkelig vist oss betydningen av godt tilrettelagte friluftslivsområder nær der folk bor. Alle tiltakene skjer i friluftslivsområder som har status som statlig sikra, og dermed er ivaretatt for allmenn bruk i all framtid.

Peter Andresen, leder av Lofoten friluftsråd, er svært fornøyd med at øyriket nå får tilskudd til et viktig prosjekt.

Det er Vågan kommune som skal ha ansvaret for gjennomføringen av utbedringen av stien på friluftsområdet ved Kalle.

- Pengene må brukes iløpet av året, så det vil snart innhentes tilbud fra entreprenør. Når arbeidet vil starte er derfor fremdeles usikkert, sier Andresen.



Artikkeltags