- Strandryddedagen arrangeres av Hold Norge rent og er Norges største kollektive ryddedugnad. Organisasjoner, foreninger, lag og andre frivillige arrangerer strandryddinger fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør. I 2021 deltok over 40 000 frivillige på mer enn tre tusen ryddeaksjoner. Nærmere 1200 tonn søppel ble da samlet inn, skriver Naturvernforbundet.

Hotelldirektør ved Scandic Leknes Lofoten, Kristian Talmo, fortelle at de engasjerte klasse 9C ved Leknes skole til å hjelpe dem med å rydde strendene i Sennesvik.

- Etter å ha konferert med LAS, som styrer prosjektet Clean Up Lofoten, ble denne stranden valgt. Ifølge dem er mange av strendene rundt om godt ryddet, så derfor falt valget på Sennesvik, sier Talmo.

Han forklarer at hotellkjeden har deltatt på stranderyddedagen gjennom flere år. Et av deres mål er å bidra både til klimaet og lokalmiljøet.

- Miljø er en gjennomsyret verdi for oss. Vi skal alltid velge alternativet som er best for miljøet, uansett hva vi foretar oss.

Hva synes du om innsatsen til elevene?

- Jeg synes de var veldig flinke. LAS fikk levert inn mellom 20 og 25 sekker med søppel, i tillegg til andre større ting som ble funnet. De gjorde en veldig god innsats. Det var fantastisk vær, så det var deilig å være ute. Skoleklassen bakte også litt faglig stoff inn i dagen. Som takk for hjelpen fikk de et bidrag til klassetur-kassen i tillegg til pizza, forteller Talmo.