Gå til sidens hovedinnhold

Feiring av skreien og skolesamarbeid

Artikkelen er over 1 år gammel

I anledning skreiens ankomst til Lofoten og Vesterålen var en munter gjeng samlet til torsketog på Skrova tirsdag 19.mars. Gjengen bestod av engasjerte elever og voksne fra skolene på Innlandet, Strønstad, Laupstad og Skrova.

Reisen

Det var en spent gjeng fra Innlandet skole som stod og ventet på hurtigbåten på Kaljord grytidlig mandag morgen. Både spente på å treffe (igjen) elever fra de andre skolene og spente på den lange reisen til øya i havgapet. Etter en kort hurtigbåttur til Hanøy og en times kjøring var vi på plass på fergekaien i Svolvær, der «sjarmør»-etappen med ferge gjenstod. Heldigvis var det rolig sjø og lite sjyverk denne dagen. Stor var gleden da vi kom frem til Skrova og fikk hilse på de andre barna.

Bli-kjent og omvisning på Ellingsen Seafood

På Skrova fikk vi en liten omvisning på skolen, før vi hadde en presentasjonsrunde og felles sangøving på «Lofottorsk» og utvalgte Jack Bentzen-viser. Etter hvert fikk vi ta i bruk uteområdet på skolen, som inviterte til lystig lek og sosialisering. Gøy å bli bedre kjent og å få nye venner!

Neste post på programmet var omvisning på Ellingsen Seafood. Her fikk vi ta del i hele prosessen: Vi fikk se fiskeren og fiskebåten som kom inn med skreien, sløying av fisken, torsketungeskjæring og filetering. Mange spørsmål ble stilt underveis av nysgjerrige og de ble godt besvart av vår hyggelige omviser. Et lærerikt besøk for både små og store!

Torsketog og overnatting

Etter en liten matbit var det duket for det store torsketoget. Vi kledde oss opp som fiskere - strikkegensere, sydvester og oljehyrer. Noen fikk tegnet på bart og skjegg. Forventningsfulle og utrustet med plakater av ulikt slag med både heiarop og tegninger av skrei, var vi klare for å gå en runde på øya. Medbrakt musikkanlegg som spilte torskeviser underveis, var med på å skru stemningen enda noen hakk opp. Tenk, en nordnorsk gatefest på vinteren! Da vi kom til butikken ble det allsang av «Lofottorsk» for oppmøtte øyboere. Der ble vi takket med store smil og god applaus.

Vi fra Innlandet overnattet på skolen og storkoste oss utover ettermiddagen sammen med våre nye venner fra Skrova. Det ble blant annet tid til lek i gymsal, utforsking av nærområdet, felles middag og «kino» i et av klasserommene, før vi tok kvelden godtrøtte og fornøyde etter dagens dont. En liten kvil måtte til før heimreise, og spennende fergetur i store bølger. Alle kunne enes om at dette hadde vært minneverdige og innholdsrike dager.

Skolesamarbeidet «Bra i lag»

Dette treffet er en del av samarbeidet mellom skolene på Laupstad, Skrova, Strønstad og Innlandet. Vi planlegger og gjennomfører fagdager og aktivitetsdager på tvers av skole- og kommunegrenser. Noen ganger treffes vi hele skolen, andre ganger trinnvis. Formålet med prosjektet er å sammen danne et større fellesskap sosialt og faglig, både for elever og lærere. Et samarbeid som både barn og voksne verdsetter og vokser på.

Neste treff blir på Innlandet skole i juni, da er det aktivitetsdag for småtrinnet og fagdag i naturfag for mellomtrinnet som står for tur.

Teksten er innsendt av Einar Lundblad ved Innlandet skole

Kommentarer til denne saken