Gå til sidens hovedinnhold

Fem personer er smittet av korona i Hadsel: – Situasjonen er uavklart

Artikkelen er over 1 år gammel

Totalt fem personer er nå bekreftet smittet av korona i Hadsel. Kommunen opplyser at situasjonen er uavklart

Hadsel kommune har tre nye koronasmittede og setter i verk omfattende tiltak for å slå ned det pågående utbruddet.

– Dette er en alvorlig situasjon og vi har ikke oversikt eller kontroll over den ennå. Vi oppfordrer derfor alle til å holde seg mest mulig hjemme denne helga og avlyse alle samlinger. Dette er ikke helga for familiesamlinger og større juleaktiviteter, sier ordfører Lena Arntzen i en pressemelding.

En skoleelev

Fredag ettermiddag er det tre nye positive koronatilfeller i Hadsel kommune. Disse kommer i tillegg til de to positive tilfellene som ble meldt torsdag og tidligere fredag.

– Vi har fem bekreftede tilfeller og en nærkontakt som har symptomer og skal regnes som smittet inntil vi får testsvar. Når det gjelder det sannsynlige tilfellet, er dette en elev ved Melbu skole. Det er også flere skolebarn som er nærkontakter til en av de påvist smittede, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Innfører strenge tiltak

Etter møte i beredskapsledelsen fredag ettermiddag innføres følgende tiltak i Hadsel kommune:

Melbu skole stenges og elevene skal ha hjemmeskole hele uke 50. Det vil bli gjort en ny vurdering rundt åpning av skolen neste fredag, den 11.12.

– Alle elever og lærere ved Melbu skole skal være i karantene til minimum tirsdag. Ny vurdering vil komme tirsdag. Vi presiserer at karantene ikke gjelder hele husstanden, men elever og lærere. De som ikke har fått beskjed om at de er nærkontakter skal avvente testing. Om du har symptomer skal du testes. Det vil bli foretatt koronatesting både lørdag 14 – 17 og søndag fra kl. 12–15. Hadsel kommunes koronatelefon vil være åpen fra 14–17 lørdag og 12–15 søndag. Vi ber om at bare de med symptomer eller behov for testing tar kontakt, slik at det er mulig å komme gjennom på telefonen for dem som har behov for det. Telefonnummer er 417 04 502, opplyser kommunen.

Alle arrangement og all organisert aktivitet skal avlyses inntil ny beskjed tirsdag.

-Alle bedrifter oppfordres til å ha hjemmekontor så langt det lar seg gjøre. Det er ikke laget lokale regler for antall personer som kan treffes, de nasjonale reglene gjelder, men vi oppfordrer sterkt til at folk har så få sosiale kontakter som mulig til vi har oversikt over situasjonen. Grunnen til at vi setter i verk så alvorlige tiltak, er at vi ikke har oversikt over situasjonen ennå. Vi er heller ikke sikre på smitteveien og kan ikke utelukke at det er smitte i samfunnet som vi ikke kjenner til, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset

– Vi forventer flere testsvar lørdag ettermiddag og vil informere om eventuelt nye positive prøveresultat da. Nå er det svært viktig at alle tar smittevernreglene på alvor, holder avstand og er nøye med hygiene, sier Bleidvin.

Kommentarer til denne saken