Like før helga fikk vi melding om at det var gasslekkasjer på begge fergene som trafikkerer Bodø Røst Værøy og at MS Bodø ville bli satt inn mens gassfergene var til reparasjon og at begge gassfergene ville være tilbake i rute igjen i løpet av uka.

Dette må vi regne med skjer av og til. Men da vi ser at MS Bodø ble satt inn hele uka på ytre strøk, Bodø Røst Værøy og at MF Værøy tas ut av sin rute for å trafikkere Bodø Moskenes mens MF Landegode er til reparasjon, blir både undertegnede og befolkningen her ute meget frustrert og oppgitt.

Ikke nok med at MS Bodø blir satt inn i det verste havstykket på vinterstid, men at ikke Torghatten, etter utallige henvendelser fra reisende og andre, ikke enda har greid å ordne med varme om bord på ferga MS Bodø er skremmende. Dette beviser bare hvordan Torghatten ser på befolkningen her ute. Det er direkte respektløst overfor lokalbefolkningen og andre reisende til og fra Røst.

Jeg reiste selv med MS Bodø fra Røst på mandag kveld den 4. mars. Det var minusgrader på Røst og mye vind. Ved ankomst Bodø var det – 14 grader.

Det var mange passasjerer med denne turen fordi Widerøe hadde en kansellering. Det var bl.a. ei gruppe på 12- 14 med utenlandske journalister, reisende med små barn og andre.

De fleste reisende gikk og vandret rundt på ferga, fullt påkledd i boblejakker og de ytterklær de hadde med for å holde varmen. Noen fant tynne pledd som lå rundt omkring som de tulles deg inn i for å holde varmen.

I går (5. mars) fortalte en reisende til Røst at vedkommende måtte hente frem en varmekjeldress å kle på seg (som vedkommende hadde med) for å ikke fryse.

Er det en slik Torghatten prioriterer sine reisende ut til Røst og Værøy? Vi er kommet til 2019 og vi må kan forvente oss en bedre behandling av de reisende til og fra øyene ytterst i Lofoten. Dette er skammelig og respektløs behandling av Torghatten.