"Tysfjord" grunnstøtte utenfor Fiskebøl

Artikkelen er over 4 år gammel

Hovedredningssentralen opplyser at ferga gikk på grunn etter at den mistet motorkraft.

DEL

Det er fire fartøy ved havaristen. To båter fra Norlense og to fra Nordlaks. Ifølge passasjerene er det ikke iverksatt evakuering. Fordi mobbåten til "Tysfjord" er i fullt engasjement for å få slepere om bord. Så langt er to slepere på plass.

- Det var i grevens tid de fikk den første sleperen om bord. Vi var kloss i land, muligens hadde ferge grunnberøring, men det merket vi ikke. Sleperen fikk buksert den vekk fra holmen. Og det kom også en nye sleper om bord, sier en av passasjerne til Lofotposten.

Foto:

Administrerende direktør Torkild Torkildsen i Torghatten Nord, avviser at det er snakk om ei grunnstøting.

– Politiet har vært litt kjapt ute, og har kommet med noen merkelige meldinger. Det riktige er at vi fikk motorstopp på ferga, og mannskapet kastet anker, sier Torkildsen til nordlys.no.

Bilferga Tysfjord trafikkerer sambandet Melbu - Fiskebøl

Bilferga Tysfjord trafikkerer sambandet Melbu - Fiskebøl

Han sier at en båt har kommet til for å buksere skipet til kai igjen.

– Det er heller ikke snakk om noen evakuering. De er snart ved kai igjen, sier Torkildsen til Nordlys.

Ifølge to ansatte ved Nordlaks ga de beskjed til en av deres katamaranbåter som lå ved ett oppdrettsanlegg like ved at ferga trengte assistanse. Katamaranen og to båter fra Norlense kom derfor raskt til havaristen.

-Vi skulle i møte i Nordlaks og det ser ut som om det kommer en katamaran til fra Nordlaks for å hente oss. Nå er det rolig om bord. Ingen panikk og ingen dramatikk. Vi sitter i salongen, og det synes som om vinden dreier, sier Nordlaks-ansatte.

HRS og ambulanse

Det ble iverksatt full beredskap da meldingen om fergehavariet ble varslet. Fra Svolvær rykket både politi og ambulanse ut til Fiskebøl. Mens HRS sendte sitt Sea King redningshelikopter til havaristedet.

- Forholdene var svært ugunstige, med vindretning inn mot land. Mannskapet om bord i ferga iverksatte hurtig egen redning og brukte mobbåten for å holde ferga fra grunnstøting inntil de fikk assistanse fra båter hos Norlense. HRS besluttet å sende helikopteret til stedet for å være i beredskap i tilfelle verste scenario skulle inntreffe. Det var potensial for nettopp det, slik værforholdene var kombinert med stedet motorhavariet oppsto. Men det hele forløp udramatisk og vi har nå returnert helikopteret til Bodø, sier vakthavende Tore Hongset på Hovedredningssentralen i Nord-Norge.

Det er 16 personer om bord i ferga som nå blir evakuert, ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt. Evakueringen er for øvrig ikke iverksatt.

Foto:

Ferga gikk på grunn like utenfor Kalvøy ved Fiskebøl.

Bilferga "Tysfjord" som trafikkerer sambandet Melbu-Fiskebøl, har kastet anker utenfor Fiskebøl etter at hovedmotoren stoppet. Mannskapet hadde ikke anledning å fortelle noe hva situasjonen var, men ifølge passasjerer ble ankret kastet etter at ferga hadde gått noen minutter fra Fiskebøl mot Melbu.

MF "Tysfjord" tilhører rederiet Torghatten Nord.

Følg skipstrafikken hos Marine Traffic: 

Artikkeltags