Røykutvikling på "Landegode": - Går nå for egen maskin

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SISTE: Klokken 13.30 fikk mannskapet på "Landegode" start på maskinen.

- De går nå for egen maskin inn til Bodø. Vi og "Odd Fellow III" vil følge de inn, sier skipper Glenn Pettersen på "Det Norske Veritas":

Klokken 11. 42 var "Landegode" tatt under slep av "Det Norske Veritas" og blir slept til Bodø. De blir eskortert av "Bodø", "Værøy" og "Odd Fellow III".

Foto:

 Litt før klokken 11.00 onsdag opplyser Hovedredningssentralen at det har vært røykutvikling om bord i «Landegode.

– Det har vært røykutvikling i maskinen, men ingen brann. Redningsskøyta «Odd Fellow III» er kommet fram, og «Det Norske Veritas» er straks ved havaristen. I tillegg har vi dirigert « Johan Hjort» og «Bodø» til havaristen. Dette for å være i forkant hvis det skulle bli behov for evakuering, noe ingenting tyder på. Sea Kingen har satt røykdykkere fra Bodø om bord. Også dette for å være i forkant. Foreløpig ser det ut som situasjonen er under kontroll, sier Frode Iversen ved HRS.

Se video fra leser om bord på ferga:

Det var rundt en halv time etter at ferga «Landegode» hadde gått fra Moskenes onsdag morgen med kurs for Bodø at ferga fikk motorproblemer.

– Jeg kan tenke meg at vi lå rundt fem minutter uten framdrift. Deretter begynte ferga igjen å sige sakte, og når går vi med rundt 11 knops fart. Det er stilla og ingen dramatikk. Kapteinen opplyste over høyttaleren at det var et gassrør som hadde sprunget lekk. Han opplyste at de nå bruker hjelpemotoren, og regner med å ha utbedret feilen i løpet av en liten time, forteller en passasjer til Lofotposten litt før klokken halv ni.

– Vi har nå fått beskjed om at de ikke får reparert feilen. Derfor vil vi gå med redusert fart til Bodø, og regner ikke med å være inne før 12.00, opplyser han ti over halv ni.

Klokken ti har ferga mistet all motorkraft.

– Kapteinen opplyser at ferga har mistet all motorkraft, og må ha hjelp av redningsskøyta. Det er fine forhold, og ingen stor dramatikk. Det er ingen fare for at ferga driver i land siden vi ligger halvannen- to timer fra land, sier en av passasjerene til Lofotposten litt over klokken til.

Da Lofotposten fikk kontakt med kapteinen på «Landegode» hadde han ikke tid til å si noe, men bekreftet at de hadde en «situasjon», og henviste til rederiet. Vi ikke lyktes å få kontakt med rederiet.

Klokken 11.00 var redningsskøyta «Odd Fellow III» og "Det Norske Veritas" kommet til havaristen. Det blir klargjort for slep.

Artikkeltags