Vannet fosset inn i salongen - måtte kjøre ferga inn i fjæra

Av , og
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Vannet fosset inn i salongen da Torghattens ulykkesferje «Godfjord» braste inn i fjellveggen fem minutter etter avgang fra Stokkasjøen tidlig mandag morgen, skriver helg.no

Ferga kalles på folkemunne ifølge nrk.no bare "ulykkesferga", mandagens ulykke var den femte på et år.

– Det var nokså dramatisk. Ferja fikk slagside med en gang etter at vatnet begynte å fosse inn, sier Lars Stokka Arnesen som var en av seks passasjerer om bord.

Han sier ferja ble kjørt opp i fjæra for å unngå at den skulle tippe. Mannskapet fikk etter hvert lettbåt på vannet og ferja ble evakuert.

- Nå står vi på ferjeleiet på Stokkasjøen. Både ambulansebåt og helikopter er på plass, men etter det jeg skjønner er det ingen som er skadet, sier Arnesen.

Det er nå lagt ut 150 meter med lenser på stedet. Det skal ikke være snakk om mye lekkasje fra den havarerte ferja.

I tillegg til personene som oppholdt seg ombord, skal ferja ha fraktet fire personbiler.

Odd-Hermann Kristiansen i Torghatten Trafikkselskap (TTS) sier de ikke vet årsaken til ulykken.

- Fokuset så langt har vært å få kontroll på passasjerer og besetning. De måtte kjøre båten opp i fjæra. Den har tatt inn en del vann, den har slagside, men det ser ut som om den ligger greit, sier Kristiansen.

Ingen ble skadet

Ferja hadde seks passasjerer og fire mannskap. Alle kom seg trygt i land, og vil nå bli fulgt opp av TTS.

- Det viktigste er tross alt at ingen ble skadet i uhellet. Nå vil vi følge opp alle de involverte utover dagen, sier administrerende direktør Stein Andre Herigstad-Olsen i TTS.

Han sier rutinene rundt evakueringen har fungert som de skulle, og at selskapet nå har kontaktet slepebåt og dykkere til å finne ut mer om omfanget av skadene.

- Vi har fått lensepumper ombord, men vi får ikke oversikt over skadene før dykkerne har fått gjort sine undersøkelser, sier Herigstad-Olsen.

Årsaken til ulykken er foreløpig uklart, men selskapet håper å kunne komme med flere opplysninger i løpet av dagen.

Sambandet er åpent som vanlig og BF «Brandal» går i ruta.

Artikkeltags