Festivalledelsen gir seg: – Enten så må noen ta over eller så legger vi ned

Gir seg: Phil Butterworth (t.v.) har flyttet fra Henningsvær og Ole Kristian Madsen har aldri bodd i Lofoten. Nå har resten av festivalstyret i Henningsvær Ølfestival besluttet å gi seg. Bildet er tatt i sammenheng med en annen sak.

Gir seg: Phil Butterworth (t.v.) har flyttet fra Henningsvær og Ole Kristian Madsen har aldri bodd i Lofoten. Nå har resten av festivalstyret i Henningsvær Ølfestival besluttet å gi seg. Bildet er tatt i sammenheng med en annen sak. Foto:

DEL

Festivalledelsen i Henningsvær Ølfestival gir seg. Det sier nestleder i styret, Ole Kristian Madsen.

– Jeg bor ikke i Lofoten, og Phil har flyttet fra Henningsvær. Det gjorde at min motivasjon til å være med videre forsvant. Når både jeg og Phil gir oss ble resten av styret enige om at vi enten gir festivalen videre eller legger den ned, sier Madsen.

Styret i Henningsvær Ølfestival består i dag av Madsen, Phil Butterworth, Ragnar Palsson, Ørjan Magnussen og Jim Sivertsen.

På sine Facebook-sider har Henningsvær Ølfestival skrevet følgende:

«Festivalens ledelse har en travel hverdag og mangler futten med å drive en fantastisk festival slik den fortjener. Vi lurer på om det er noen der ute som brenner for å ha sin egen festival og vil vurdere å overta festivalen? Hvis du har rette engasjementet så lover vi deg en opplevelse for livet».

Henningsvær Ølfestival ble etablert i 2016, og festivalen er arrangert i september tre ganger. Madsen forklarer at det ikke alltid har vært enkelt å drive festivalen.

– Samtidig har det alltid vær en festival med et «nullbudsjett». Vi har aldri satsa på at dette skulle bli en stor pengemaskin, sier Madsen, som også kan fortelle at publikumstallene har gått nedover fra 2016 til 2018.

– Hva som er årsaken vet jeg ikke. Det kan være varierende grunner.

Nå håper imidlertid Madsen at det finnes noen der ute som kan snu trenden.

– Vi håper at det er noen andre ildsjeler der ute som ser et potensial i festivalen. Det finnes mange ulike retninger å ta den videre i, enten man vil satse mer på mat eller mer på musikk. Vi håper i alle fall at navnet eller festivalen får leve videre, sier Madsen, som foreløpig ikke har fått noen respons på festivalledelsen frieri.

Se bilder og saker fra foregående festivaler:

Henningsvær Ølfestival: Edvard har smakt på 2503 sorter øl

Nå er denne festivale Nå er denne festivalen klar med høstens program: – Vi skal ta høsten med storm!

– Håper det kan bli en tradisjon

Kjell og Vermund hadde ikke sett hverandre på 28 år - før de møttes igjen på Henningsvær Ølfestival

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags