Liv Laga i 10 år: - Det er for ungene vi gjør dette

JUBILEUM: «Liv Laga»-festivalen i Vågan er 10 års jubilant. Her står menighetspedagog Julie Brattli Steinvik, kirkeverge Siri Esperø, trosopplærer Lill Rebekka Jentoftsen og prost Kristine Sandmæl, foran et kunstverk laga på en tidligere utgave av festivalen.

JUBILEUM: «Liv Laga»-festivalen i Vågan er 10 års jubilant. Her står menighetspedagog Julie Brattli Steinvik, kirkeverge Siri Esperø, trosopplærer Lill Rebekka Jentoftsen og prost Kristine Sandmæl, foran et kunstverk laga på en tidligere utgave av festivalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Liv Laga»-festivalen i Vågan er 10 års jubilant.

DEL

– Det startet i 2008 og har bare ballet på seg. Plutselig hadde det gått ti år, sier Lill Rebekka Jentoftsen, trosopplærer i Vågan kirkelig fellesråd.

«Liv Laga» arrangeres i Lofotkatedralen i Kabelvåg. Festivalen holdes i høstferien og er for alle 4.-7. klassinger. Kirka har ikke bestemt seg for hvordan de skal feire jubileet.

– Vi skal nok markere det, men vet ikke nøyaktig hvordan enda. Det blir nok ikke kjempe stort, det har vi ikke økonomi til, sier Jentoftsen.

Med fra starten

Nåværende prost, Kristine Sandmæl, var med å laget den første «Liv laga»-festivalen

– Vi var heldige og fikk prosjektmidler. Vi fikk da lage en stor plan. Inspirert av «Barn er bra»-festivalen i Haugesund, ble «Liv Laga» til med mange forskjellige aktiviteter, forteller Sandmæl.

Hun er glad festivalen fortsatt lever.

– Det er hyggelig for oss å være med, og den har en positiv effekt på hvordan de unge ser på kirka. Men det koster jo en del, sier prosten.

Alle bidrar

De forteller at det hele ikke hadde vært mulig uten sponsorer og frivillige.

– Vi er en haug med folk for at dette skal gå rundt. Alle ansatte i kirka er med, og så er det frivillige på toppen av det. Alle bidrar med sitt. Det er vi avhengige av for at det skal gå rundt, forteller Jentoftsen.

Kirka satser uansett på ti nye år.

– Det er et fantastisk tilbud å ha i høstferien. Unger som ikke går på SFO eller reiser bort får et sted å være. Dette er en trygg plass med aktiviteter, hvor de får møte andre unger på tvers av skolene. Det er for ungene vi gjør dette, sier Lill Rebekka Jentoftsen.

Nye aktiviteter

Trosopplæreren forteller at de prøver holde en viss tradisjon gående.

– De som har vært med før vet hva de kan forvente. Vi har mange av de samme aktivitetene med, samtidig som vi legger til nye, forteller Jentoftsen.

En ny aktivitet i år er dragelaging, hvor barna lager drager som kan fly i vinden. Barna får også være med på makramé, og bruke tråd og perler til å lage armbånd og andre ting.

– I tillegg har vi en aktivitet vi kaller for Plastic fantastic. Der handler det om miljø og maritimt søppel. Da skal vi ut og sortere, sier Jentoftsen.

Det er litt over to uker til høstferie og festival. Påmelding begynner over helga.

– Alle 4. – 7.-klassingene er invitert. Man trenger ikke være en del av kirka for å være med, understreker Jentoftsen, og legger til at det pleier være omtrent 70 unger med på festivalen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken