«Molladagan» med revy, turmarsjer, musikk og fest

Turen opp fra ungdomshuset i Ulvåg til Grønnåsen gir deg denne utsikten over Raftsundet blant annet.

Turen opp fra ungdomshuset i Ulvåg til Grønnåsen gir deg denne utsikten over Raftsundet blant annet. Foto:

"Molladagan 2019" arrangeres i år fra 12. til 14. juli, og det blir tradisjonell feiring både på Øyhelle og i Ulvåg.

DEL

I år åpnes festivalen fredag ettermiddag med åpen kafe med kaffe, kaker og litt til, mens den litt senere er offisiell åpning ved Lofoten kulturhus sin leder Eva Mette Lundahl i Vågan kommune.

Deretter blir det tradisjonell fest, der man i år byr på revy med Humorkameratene på ungdomshuset, før festen starter og hvor det musikalske innslaget er bandet why Not, som utgjøres av fire gutter fra Gimsøy. Nemlig Jørgen Krogstad på slagverk, Magnar Dahl på bass, Kenn-Leo S. Kleivan og Tony Dahl som solister og spill på sologitarer. Disse fire har spilt sammen i elleve år, men i år er første gang de er på «Molladagan» på Øyhelle på Storemolla.

Lørdag er det stedet Ulvåg som er i fokus. På formiddagen arrangeres turmarsjer. «Hel Dronning» innbefatter sykling 17,5 kilometer fra Ulvåg til Brettesnes, og deretter turmarsj ti kilometer tilbake til Ulvåg. «Halv Dronning» omfatter turmarsjen fra Brettesnes til Ulvåg, omtrent ti kilometers gange og båtskyss over Ulvågfjorden.

Man har også lagt opp til «Kvart Dronning», som innebærer en turmarsj fra fergeleiet i Finnvika og til Ulvåg. Her er det mulig å varierer med å ta en avstikker opp Mollgavlen og langs Pederveien fram til Ulvåg via den merka turstien. Begge varianter er omtrent like langt å gå.

Fra lunsjtider er det åpning av salgsbodene i Ulvåg, og loppemarked.

Man trenger ikke ta med nistepakke, for det serveres rømmegrøt, pølser, kaker med videre på ungdomshuset i Ulvåg denne lørdagen, og på ettermiddagen er det tradisjonell auksjon. På kvelden er det pubquiz og sosialt samvær.

Søndag er det tur opp til Grønnåsen med start fra ungdomshuset i Ulvåg, men her tar arrangøren værforbehold.

Fra lunsjtider åpner kafeen igjen, og det er samvær inntil kl. 16.00 da festivalen avsluttes med loddtrekning av gavekort og fine gevinster.

Hovedsponsor for «Molladagan 2019» er Nordlaks AS.

Artikkeltags