Gå til sidens hovedinnhold

Festivalåpning i Stamsund

Artikkelen er over 5 år gammel

Tirsdag åpnet den 15. Stamsund internasjonale teaterfestival.

I blid senmai-sol åpnet Stamsund internasjonale teaterfestival, tirsdag kveld, med parade, korsang og trekkspill; samt opera fra Marianne Beate Kielland. Sistnevnte akkompagnert av en original maskinparkdans.

- Vi er så heldige å ha fått med oss Norges beste mezzosopran, og to lifter: Finkultur og maskinpark. Det er oss i Stamsund. Et industristed og kunst og kultur. Den flotte lyssettinga fra sola gjorde det bare enda bedre, sier festivalsjef Torbjørn Gabrielsen.

Den offisielle åpningen stod vestvågøyordfører Jonny Finstad for.

- Nok en gang settes Stamsund og Vestvågøy på kartet, med Stamsund internasjonale teaterfestival. Ikke bare lokalt, eller nasjonalt, men internasjonalt. Det er beundringsverdig at man leverer, år etter år. Både et godt program, og godt vær. Man må ha gode kontakter innen ulike miljø for at dette blir en suksess hvert år, sa Finstad.

- Det man får til på en liten plass som Stamsund er unikt. Miljøet som er etablert her, og alle de frie kreftene som jobber sammen for festivalen. For ikke å snakke om lokalmiljøet. Stamsundværingene, som jobber sammen år etter år. Jeg er stolt av å være ordfører for et sånt sted, sa Finstad til de oppmøtte.

Les også: Stamsund gjør seg klar for festival

Kommentarer til denne saken