Gå til sidens hovedinnhold

Festivalen må droppe utenlandske artister, men får fortsette festen i Festvåg

Trevarefest i Henningsvær får arrangere etterpåfest i Festvåg, men må kansellere utenlandske artister.

Festivalen åpner mandag med base for hovedprogrammet ved Trevarefabrikken i Henningsvær. Opprinnelig var det flere utenlandske artister på programmet, men festivalen melder tirsdag at det nå blir endringer.

– Som følge av trinn 3 og nye regler for innreise/utreise for våre internasjonale artister har vi måtte gjøre noen endringer i programmet, skriver festivalledelsen i en redegjørelse.

Red Greg, Donna Leake, Clémentine, Jeremy Underground og GENTS utgår nå fra oversikten over artister.

– De må dessverre utgå fra programmet vårt i år, men flere av disse har også meldt at de ønsker å spille hos oss i 2022. Som en følge av kanselleringene har vi kastet oss rundt, og fylt på programmet med noen nye gjester: Danilo Plessow (MCDE), JAW Family, Arthur Kay og Simon Alejandro.

Festivalen deler opp publikum i to kohorter, to skift, som opplever festivalen i to ulike omganger. Programmet inne i Henningsvær avsluttes klokka 23 på kvelden.

Trevarefest har fått godkjent en egen nachspiel-del av festivalen utendørs i Festvåg. Festivalledelsen viser til at da gjenåpningen av landet ble utsatt, ble det alternativet for å utvide festivalen. I år blir det altså ikke klubb inne i selve Henningsvær.

– Umiddelbart etter at trinn 4 ble utsatt, sendte vi inn søknad til Vågan kommune om å få arrangere en smittevennlig utendørs klubb i Festvåg. Det har vi nå fått innvilget! Dette er gode nyheter på flere fronter, for det første vil festene vare lenger og vi har nå flere timer musikkprogram å leke oss med enn tidligere.

Ifølge festivalledelsen blir nå flere av de mest etterlengtede DJ-ene mulig å oppleve for flere.

Trevarefest legger opp til hurtigtesting med egen teststasjon, og sjekk av koronasertifikat.

Onsdag åpner Høllafæst i Svolvær, mens Trevarefest arrangeres neste uke.

Les også

Rigging til Høllafæst er i gang: – Glad for å arrangere festival

Les også

Slik vil festivalen unngå festbråk og uro på natta - ber om å få flytte nachspielet ut av sentrum

Les også

Deler 800 gjester opp i fire deler for å lage festival: - Det er et lite mirakel at vi kan arrangere for så mange

Kommentarer til denne saken