Gå til sidens hovedinnhold

Tempo på teatret

Artikkelen er over 6 år gammel

Det er for tiden høy aktivitet i Figurteatrets lokaler i Stamsund, med hele tre teaterkompani «løpende opp og ned trappene», for å sitere produsent Geir-Ove Andersen.

Standard besøksrate er stort sett ett kompani i gangen. Toppen to, forteller Andersen. For øyeblikket er Pickled Image, Wakka Wakka og samarbeidet Etienne Borgers/Akershus teater travelt opptatt i lokalene i Stamsund.
- Det er mye som skjer på en gang nå, og da blir det veldig trangt. Lite plass, både her og der, men det er bare artig, selv om det blir litt unntakstilstand. Det er veldig kult, i små doser, sier han.

Savn

Pickled Image har vendt tilbake med forestillingen «Coulrophobia», som ble vist på Figurteatret på mandag, før de drar videre på nordlandsturné. I tillegg jobber Wakka wakka med forestillingen «Made in China», mens Etienne Borgers/Akershus teater jobber med forestillingen «Mannen og hvalen».
- Mannen og hvalen har premiere 27. mars, og er en barneforestilling. Den har utspring i det at Etienne mistet broeren sin, og handler derfor om savn, uten at det er et trist stykke. Det er en underholdende og morsom musikkforestilling, med mekaniske instrumenter, sier Andersen.

Ekspertise

Wakka Wakkas prosjekt «Made in China» er planlagt å ha premiere 4. desember, og har for øyeblikket status som forprosjekt.
- Vi har fasilitetene og ressursene til å hjelpe til med å ferdigstille slike produksjoner. Alt av planlegging og tilvirking gjøres på hjemmebane, og så kommer man hit og setter sammen delene. Det er det som er vår ekspertise. Det som er gøy er at vi har stor aktivitet her, stort sett hele året, men for publikum er dette kun synlig ved forestillingene. Akkuart nå holder vi høyt tempo sammen med folk fra Australia, Kina, USA, England, og, ja, Nøtterø, ler Andersen.

 

Kommentarer til denne saken