Fikk årets første millionkake

MILLIONKAKA: Nerius, Vegard og skipper Håvard(th) med årets første millionkake. Sander er også mannskap om bord, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

MILLIONKAKA: Nerius, Vegard og skipper Håvard(th) med årets første millionkake. Sander er også mannskap om bord, men var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

DEL

Lofotposten har en over 50 år lang tradisjon med å dele ut kaffe til alle som får en skrei over 30 kilo, derav navnet kaffetorsk. Men det er også andre tradisjoner bundet til Lofotfisket.

AS Glea på Røst har sin tradisjon, som for øvrig passer godt til kaffetorskkaffe. For noen år siden innførte de Millionkaka. Alle båtlag får en millionkake hver gang de passerer millionen i fangst levert hos AS Glea.

Mandag ble årets første millionkake delt ut, og den var det mannskapet på garnbåten «Aage Steinar» som fikk. Skipper Håvard Vikdal Pedersen, og mannskapet Vegard, Nerius og Sander kunne da kose seg med årets første millionkake. De har stort sett fisket sei til nå i vinter, og med de torskeprisene som er nå så kan det bli travelt for kakebakerne på Røst.

Artikkeltags