Fikk besøk av The Voice-Steffi på slippfest

Artikkelen er over 1 år gammel

Honningbarna er den store headlineren under Qfestivalen på Meieriet.

DEL

7. september arrangerer Qltura fritidsklubb på Leknes Qfestivalen. Det er andre gangen festivalen arrangeres av fritidsklubben, som er et rusfritt arrangement på Meieriet. Tirsdag holdt festivalen egen slippfest på Leknes skole, her fikk elevene besøk av Steffi Buie, kjent fra sangkonkurransen "The Voice".

– Det er veldig kjekt å få spille her på skolen, og det er helt sprøtt at folk vet hvem jeg er. Produksjonen er ganske liten, og vi lever i en boble. Så du klarer ikke forstå hvor stort det er, sier Steffi.

Les også: Steffi (30) fikk lang beskjed av Morten Harket: – Han har troa på meg, og jeg håper han har rett!

Ser store muligheter

Steffi håper tredjeplassen i konkurransen gjør at hun får fart på artistkarrièren. Hun er blitt gjort oppmerksom på at de som kommer på tredjeplass i slike sangkonkurranser, ofte er de som lykkes.

– Under konkurransen ser du de store mulighetene, og hvor stort det kan bli, men det er fortsatt ikke enkelt, forteller Steffi.

Hun synes det er veldig hyggelig at folk kommer bort og sier hei på gata, men forteller at barna hennes ikke helt forstår hvorfor det skjer.

– Jeg tror barna kommer til å sette pris på det på en annen måte når de blir eldre. Det ser jeg fram til, sier hun.

Les også: Steffi (30) er klar til å gi alt i The Voice-finalen: – Støtten hjemmefra er helt fantastisk!

Honningbarna

På slippfesten kunne Britt Aune fortelle ungdommene at den store headlineren på årets festival er Honningbarna.

– Det å plukke ut artister har vært en lang prosess. Vi har spurt ungdommene hvem de ønsket at skulle komme. Honningbarna var en av de første norske navnene som ble nevnt, sier hun.

Under festivalen er det ungdommer som er ansvarlige for det meste bak scenen.

– Det store målet er at de skal gjøre alt. Til årets festival har vi leid inn folk til det tekniske, men alt det andre gjør ungdommene. I fjor var det med rundt 30 til 40 ungdommer, sier hun.

Les også: Kulturskolen med urpremiere på ”Robin Hood”: Sivert ofret håret for rollen som munk

Sommeraktiviteter

De andre artistene som kommer på festivalen er Resirkulert, Foad Noor, Snö, Pan, Lil Snus og Smash Wavet. Det har vært viktig for fritidsklubben å få med Nord-Norske artister, og gjerne artister som er i starten på sin karrière. De fleste har allerede sluppet låter som spilles på radio, men noen er helt ferske.

Aune tok også tid til å snakke om fritidsaktivitetene de skal ha i sommer. Hver sommer har de minst en aktivitet i uka for ungdom.

– Det er for eksempel surfing, klatring og noen inneaktiviteter. Det skal være noen for enhver smak, men vi satser alltid på å ha mange uteaktiviteter, sier Aune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken