I over 50 år har Lofotposten delt ut ett kilo kaffetorskkaffe til alle fiskere som får en torsk/skrei over 30 kilo under vintersesongen. Det gjør vi selvsagt i år og.

Kake på kaia

I år var det linebåten «Brattholmen» fra Ramberg som den 31. januar fikk den første kaffetorsken. Den veide 33 kilo og ble levert til Sufi AS på Ramberg. De fikk selvfølgelig ett kilo kaffetorskkaffe fra Friele og en kaffetorskdiplom laget av DAN. Lofotposten har hatt som tradisjon at det første båtlaget som får kaffetorsk også får kake.

Da «Brattholmen» torsdag ettermiddag kom inn til levering sto Lofotposten klar på kaia med kake.

– Det var ikke verst, sier mannskap Geir Karlsen i det de legger til kai. Sammen med skipper Ole Ernstsen og egner Geir Asbjørn Amundsen utgjør han mannskapet på linebåten.

Det ble ikke kaffetorsk denne gangen, men mye skrei det var det.

– Det er et godt fiskeri. Vi har 7000 kilo, rund vekt, etter å ha dratt 12 stamper. Vel 500 kilo skrei på stampen klager vi ikke på, sier skipperen.

Les også: Ole fikk årets første kaffetorsk: - Vi vet jo det vanker litt ekstra når vi får den første

Geir med haillet

Etter lossingen stiller gutta opp for fotografering og en liten prat.

De legger ikke skjul på at kaffetorsk er en fin tradisjon som de setter stor pris på.

– Det eneste som er et lite skår i gleden er når snurrevadbåtene melder inn 7–8 stykker i slengen, melder de tre karene som blir litt overrasket når Lofotposten kan fortelle at i fjor ble det tatt flest kaffetorsker på garn.

– Det er uansett veldig hyggelig med kaffe og kake, sier de tre.

På spørsmål om hvem som sto for haillet kommer det kjapt fra Ole og Geir Asbjørn.

– Det er han Geir med grønnhjelmen, sier de med store smil, mens han med grønnhjelmen bare rister på hodet.

Lofotposten har kaffe i massevis så det er bare å melde inn.

Bildeserie

Livet på kaia 2022

Meld inn kaffetorsk

Torsken/skreien må veie over 30 kilo for å bli en kaffetorsk. Vi må vite nøyaktig vekt på fisken, hvor den er fisket og levert. Vi må også ha brukstype, båtnavn og navn på skipper. Vi vil svært gjerne også ha bilder av mannskap/skipper med fisken. Du kan melde kaffetorsken til kn@lofotposten.no eller 90166355. Bilder kan sendes til 90166355.

Alle som får en kaffetorsk får ett kilo kaffetorskkaffe fra Friele og en kaffetorskdiplom som er laget av Dagfinn Bakke.

Lofotposten vil gjerne også ha tips om det som skjer rundt omkring i fiskeværene i Lofoten og tar imot tips på 90166355.