Gå til sidens hovedinnhold

Fikk to "smertepumper" i gave

Artikkelen er over 1 år gammel

Enhetsleder ved Vestvågøy sykehjem, Charlott Jonassen, og avdelingsleder på korttidsavdelinga, Lene Johnsen, retter en stor takk til Håpet Helselag.

– De har bidratt over flere år. Nylig kjøpte de to smertepumper til oss, til en sum av 50.000 kroner, og for ikke så lenge siden fikk hver avdeling på sykehjemmet hjertestarter, forteller de to sykehjemslederne, til Vestvågøy kommune.

De forteller at smertepumpene, som bidrar til at mange pasienter får en friere hverdag, var en kjærkommen gave. Ifølge de to er ikke smertepumper kun for sengeliggende pasienter.

-Smertepumpene er nette i størrelse, og du kan møte folk som går med smertepumpe uten at du ser det. Det er heller ikke slik at smertepumper kun er for kreftpasienter. De brukes for å lindre smerte ved en rekke tilstander, og de programmeres i samråd med lege, forklarer Johnsen.

I tillegg til å gi en jevn tilførsel av smertelindrende preparater, kan også brukeren få et forhåndsdefinert antall tilleggsdoser ved å trykke på en knapp når de opplever ekstra smerte.

– En flott gave som kommer mange til gode. Dette gir brukerne, enten de er innlagt på korttidsavdelinga her, eller bor hjemme, en bedre hverdag. I tillegg frigjør de ressurser for fagpersoner, oppsummerer Charlott Jonassen.

Onsdag var det kursing i de nye smertepumpene ved Vestvågøy sykehjem for å sikre kvalitet og trygghet i bruk. Sykehjemmet disponerer nå tre smertepumper.

Kommentarer til denne saken