Gå til sidens hovedinnhold

Hollywood har rekvirert hotellskip til Lofoten

Hotellskip på plass til Hollywood-produksjon

Artikkelen er over 4 år gammel

Et stort hotellskip er nå på plass til sommerens filminnspilling med Matt Damon. Dermed blir det besøk fra Hollywood.

I mars kom nyheten om at Hollywood-stjerne Matt Damon er på vei til Trollfjorden for å filme til storfilmen «Downsizing», og det med base i Svolvær. Det velkjente amerikanske filmselskapet Paramount Pictures står bak, og man skal bruke Trollfjorden til en sekvens i filmen.

Les mer

Denne mannen kommer til Lofoten for å jobbe i sommer

 

En forutsetning for å få dette til har vært å skaffe overnatting til det omfattende filmcrewet på totalt ca. 160 personer i Svolvær. Nå er det løst og kontrakter skrevet under.

– Vi har kontraktert en båt, sier lokal tilrettelegger Steinar Jøraandstad i Jøraandstad consulting fornøyd.

– Status er at det blir noe av, slår han fast om sommerens innspilling.

Til kai i Svolvær

Hotellskipet man har fått tak i er det 130 meter lange «Edda Fides» til rederiet Østensjø i Haugesund. Det har 600 senger og 333 lugarer og legger til ved Stabburskaia. Skipet har også landingsplattform for helikopter. Der blir den liggende i 12 døgn etter ankomst 26. juli. Grønt lys er også gitt fra havnesjefen i Vågan kommune for å legge til kai i Svolvær.

 

Dermed kan man nå gå videre med innspillingen til storfilmen som den Oscar-vinnende regissøren Alexander Payne skal lage.

Selv om arbeidet starter i slutten av juli kommer det opp folk før det. Disse skal losjeres på hotell før «Edda Fides» legger til kai i Svolvær og resten av det store crewet er på plass.

– Det kommer opp en fortropp 11. juli og så kommer fartøyet den 26. Vi skal da filme i Trollfjorden og omegn fra 26. juli – 5/6. august, sier Jøraandstad som har fått god hjelp av meglerfirmaet Clarksons Platou i prosessen med å finne et egnet skip til filminnspillingen.

Han forteller ellers om en omfattende prosess med mye formaliteter, kontakt på tvers av tidssoner og mange detaljer som skal på plass før filmingen kan starte i Trollfjorden.

– Havnesjefen i Hadsel kommune har også vist stor positivitet og velvilje. Det er alfa og omega for å få dette til, understreker Jøraandstad videre.

Luksusyacht rekvisitt

«Edda Fides» er ikke den eneste båten som kommer oppover i anledning filmen. Trygve Hegnars 120 fot store luksusyacht «Grace» dukker også opp.

– Den blir en rekvisitt i filmen. Matt Damon skal legge til med den i Trollfjorden, forteller Steinar Jøraandstad.

«Downsizing» har foruten Matt Damon ifølge Wikipedia også Christoph Waltz, Kirsten Wiig, Alec Baldwin og mange flere på rollelista til filmen som tar utgangspunkt i krymping av mennesker til en brøkdel av størrelsen sin. Jøraandstad kan per nå kun bekrefte at det er Damon som kommer til Lofoten for å filme.

Filmen vil trolig ha premiere i 2017 og innspillingen i Norge er støttet av insentivordningen.

Kommentarer til denne saken