Trollfjorden blir delvis stengt under filminnspilling

STENGES: I august kommer Matt Damon for å filme i Trollfjorden til den kommende storfilmen «Downsizing». Filmselskapet Paramount Pictures har nå fått tillatelse til å stenge Trollfjorden under innspillingen.Foto:Arkiv/NTB

STENGES: I august kommer Matt Damon for å filme i Trollfjorden til den kommende storfilmen «Downsizing». Filmselskapet Paramount Pictures har nå fått tillatelse til å stenge Trollfjorden under innspillingen.Foto:Arkiv/NTB

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Trollfjorden stenges delvis under filminnspilling av storfilmen Downsizing i begynnelsen august.

DEL

Som Lofotposten har skrevet om tidligere så skal den kommende storfilmen «Downsizing» med Matt Damon i hovedrollen spille inn sluttsekvensen i Trollfjorden. Filmselskapet har søkt Kystverket om at Trollfjorden stenges når det skal filmes, og nå er svaret kommet.

Les også: Denne kjendisen kommer for å jobbe i Lofoten i sommer

Fikk tillatelse

Kystverket Nordland har gitt tillatelse til filminnspilling i forbindelse med produksjonen av storfilmen Downsizing i Trollfjorden i begynnelsen av august. Grunnen er at filminnspillingen vil påvirke ferdselen og sjøsikkerheten i farvannet.

-Trollfjorden er et trangt farvann og er mye brukt av alt fra store cruiseskip til fritidsflåten om sommeren. For å unngå farlige situasjoner har Kystverket Nordland kommet fram til at Trollfjorden delvis må stenges for ferdsel under innspillingen, på grunn av skipene som er involvert i selve produksjonen, sier seniorrådgiver Anniken Aasjord ved regionkontoret i en pressemelding.

Les også: Lofotinger får sjansen til å bli med i Hollywood film

Bred høring

Kystverket Nordland har under behandlingen av søknaden fra Truenorth AS på vegne av Paramount Pictures hatt saken ute til bred høring. Det kom inn flere innspill om at stenging av Trollfjorden ville få konsekvenser for lokale reiselivsaktører, som bruker Trollfjorden daglig. Vilkåret om ferdselsrestriksjon i tillatelsen gjelder 1.–2. august og kan utvides til 5. august hvis det oppstår utfordringer.

– Vi har tatt innspillene vi har fått på alvor og kommet fram til en løsning der Trollfjorden er åpen for fri ferdsel til faste tidspunkt i løpet av dagen, mens den resten av døgnet vil være

stengt. Det vil være vaktbåt ved åpninga av Trollfjorden og vi har satt som vilkår til tillatelsen

at det skal være vakt tilgjengelig via telefon for dem som trenger å vite når de kan besøke Trollfjorden. Ferdselsrestriksjonen gjelder også fritidsbåter, sier Anniken Aasjord.

Første gang

Kystverket Nordland har lagt vekt på at filminnspillingen er av regional og nasjonal interesse, og et resultat av regjeringens insentivordning for film- og serieproduksjoner.

– Kystverket skal også legge til rette for næringsvirksomhet langs kysten, og for regionkontoret i Nordland er det første gang at filminnspilling har havnet på sakslista vår. Vi har etter en grundig vurdering av bruken av farvannet og utfordringene Trollfjorden byr på når det gjelder manøvrering, spesielt for større skip, kommet fram til en god løsning for alle parter, som ikke utfordrer sjøsikkerheten. For oss har det også vært viktig å legge til rette for en filminnspilling som har stor markedsverdi både regionalt og nasjonalt, sier regiondirektør Fridtjof Wangsvik i pressemeldingen

I disse tidsrommene vil Trollfjorden være åpen for ferdsel i begynnelsen av august:

Åpningstider 01.08: 11.30 – 1200, 16.30 – 19.00, 22.45–00.00

Åpningstider 02.- 04.- og 05.08: 11.30–12.00, 16.30–17.30, 22.45–00.00

Åpningstider 03.08:  07.30–09.00, 11.30–12.00, 16.30–17.30, 22.45–00.00

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags