Fire arbeidsplasser i fare

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den sittende regjeringen har foreslått sentralisering av skattefunksjonene, dette medfører at Vågan mister fire arbeidsplasser.
Denne jobben har vært utført i all stillhet fra regjeringen, frem til 07.10.2019 da statsbudsjettet ble lagt frem.

Styrken i dagens innfordring er den gode kommunikasjonen mellom skatteoppkrever og skatteyter. Denne dialogen gjør det mulig å finne gode løsninger for begge parter. Skatteoppkrevernes plassering nært lokalmiljøet er avgjørende for kommunikasjonen med innbyggerne, og det er mange skattytere som møter opp på kontorene for å få hjelp. Fagforbundet er derfor uenig i regjeringens påstand om at «skatteoppkreving ikke er en naturlig kommunal oppgave der lokalpolitiske forhold har innvirkning, men en regelstyrt oppgave som i liten grad er preget av skjønn og hvor behovet for nærhet til publikum er lite.» (Prop. 1 LS Skatt, avgifter og toll 2020»)

Undersøkelser viser at de kommunale skatteoppkreverkontorene oppnår bedre resultater enn de statlige skattekontorene når det gjelder tilgjengelighet, kundebehandling, saksbehandlingstid, informasjon og forutsigbarhet i saksbehandlingen.
Nærheten til skatte- og kontrollsubjektene er viktig i kampen mot svart økonomi.
Skatteoppkrevernes lokale tilstedeværelse som kontrollinstans har en klar preventiv effekt.

Det er skatteoppkreverne som lokalt utfører over 50% av personallistekontrollene som nå er blitt et viktig virkemiddel i kampen mot arbeidsmarkedskriminalitet.

Ikke minst er skatteoppkreverfunksjonene et viktig bidrag til den kommunale økonomistyringen og en del av det økonomiske fagmiljøet i kommunen.

Vi ønsker et bredt engasjement av våre lokale politikere i denne saken.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken