Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye koronatilfeller i Hadsel

Mandag ettermiddag melder smittevernlege i Hadsel kommune, Martin Larsen Drageset, at det nå er fire nye tilfeller av korona i kommunen.

- Alle de smittede er kjente greiner i smitteutbredelsen. Alle var nærkontakter av allerede kjente smittede, så vi har hakket bedre kontroll og oversikt i dag - selv om vi nå har ytterligere 24 nye nærkontakter, sier Dragset.

Det er nå totalt 19 bekreftede koronatilfeller i Hadsel kommune, og i tillegg tre såkalte sannsynlige smittede.

- Ingen av de smittede er alvorlig syke og vi følger tilstanden deres tett, sier Dragset.

Kommunen vil fortsatt holde Melbu skole stengt. Elevene her vil få hjemmeundervisning. Man fortsetter også med forsterkede tiltak i tilknytning til omsorgssentrene.

Mandag ble vel 70 nye personer testet for korona.

Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin sa følgende om smitteopphavet på pressekonferansen:

- Vår teori er at smitten er kommet inn i den første smitteklyngen gjennom besøk til Sør-Norge. Det er ikke mulig å spore tilbake, for det er for lenge siden. Så har smitten spredt seg videre gjennom en bedrift, gjennom familier og til skolen – og til Andøy. Alle er i kjente smittekjeder.

Ordfører Lena Arntzen berømmer de ansatte i helsevesenet og bedrifter som har gjort tiltak for å holde smitten nede.

- Vi har god kontroll på smitten, og ikke grunn til ny bekymring. Nå har vi 22 mennesker som gjennomlever korona med påkjenningene det fører med seg. Jeg håper alle har noen rundt seg, sa hun.

- Vi skal alle være gode rollemodeller for hverandre. Det er vi nå i Hadsel-samfunnet. Befolkningen fortjener ros for reaksjonen på smitteutbruddet. Ryggmargsrefleksen har vært å delta i dugnaden.

Rundt 700 mennesker er nå i karantene fordelt på kommunene Hadsel og Andøy.

LES OGSÅ:Jan Håkon Juul: – Nærkontaktene i Vågan er satt i karantene

Kommentarer til denne saken