Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye smitta av korona i Hadsel

– Etter testing i stor skala gjennom helgen, er resultatet per søndag ettermiddag fire nye tilfeller av koronasmitte i Hadsel kommune. Det betyr at det totale antallet siden torsdag er 14. Det skriver Hadsel kommune i en pressemelding.

De fire nye positive tilfellene er påvist gjennom hurtigtester, og de kan alle knyttes til utbruddet som ble avdekket tidligere denne uken.

– Det er derfor snakk om smitte som vi allerede har brukbar oversikt over. De som har testet positivt er personer vi har hatt i kategorien «sannsynlig smittet». Det er gjennomført smittesporing for alle fire som testet positivt i dag, og det er derfor ingen grunn til å tro at det er store mørketall, forklarer smittevernlege Martin Larsen Drageset i pressemeldingen.

Det er ytterligere tre som har status «sannsynlig smittet». Svaret på om de fører totalen opp til 17 kommer fra laben i Bodø mandag.

Det er ikke avdekket ny smitte tilknyttet Melbu skole.

Venter mange svar mandag

I løpet av helgen har det som tidligere nevnt vært stor testaktivitet, og det har blitt sendt i overkant av 100 tester som kommunen forventer svar på i løpet av mandag.

– Resultatene fra dem vil bli førende for hvordan vi skal håndtere denne situasjonen videre. Utviklingen går i ønsket retning, ved at de nye smittede er personer vi allerede hadde kartlagt, og de har få nærkontakter. Vi holder derfor på de eksisterende tiltakene, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

– Det har kommet spørsmål om hvorfor ikke flere skoler og institusjoner er stengt. Jeg vil derfor understreke at vi allerede har innført strengere begrensninger enn normale retningslinjer tilsier. Svært mange er satt i karantene på kort tid, og det er omfattende begrensninger på helse- og omsorgsinstitusjonene. Men det er i dag ikke grunnlag for å stenge ned alle skoler og barnehager eller andre institusjoner, sier Drageset.

– Når det gjelder karantene og testing vil vi minne om følgende: Alle som sitter i karantene fordi de er nærkontakter, må gjennomføre hele karanteneperioden. Dette gjelder selv om de får en negativ test. Når det gjelder den generelle karantenen for alle elever og ansatte på Melbu skole, og de ansatte på den rammede bedriften, vil dette bli revurdert senest tirsdag, sier Bleidvin i pressemeldingen.

Lørdag kveld ble det bekreftet at en person i Vestvågøy var smittet av korona. Kommunen mener det er svært sannsynlig at smitten kom fra Hadsel.

Svolvær Idrettslag meldte søndag at laget innstiller all fotballtrening for barn på grunn av koronasmitten i Vestvågøy og Hadsel.

Les også: Koronasmitte på Vestvågøy: – Skoleklasse satt i karantene

Kommentarer til denne saken