- Til sammen fire trailere var involvert. To trailere var kollidert front mot front. Ytterligere to trailere har kommet fra sørsiden og den ene har kjørt inni den forankjørende, mens den andre klarte å styre eget kjøretøy ut i grøfta. Alle fire kjøretøy er norskregistrerte, forteller operasjonsleder Tommy Bech, i Nordland politidistrikt, i en pressemelding.

To sjåfører er bekreftet omkommet på stedet. En svensk statsborger i 30-årene, bosatt i Nordland og en mann i 50-årene bosatt i Troms. De pårørende er varslet.

De to andre sjåførene er kjørt til Nordlandssykehuset i Bodø og betegnes som lettere skadet.

Politiet har igjennom natten gjennomført tekniske undersøkelser på stedet i samarbeid med Ulykkesgruppa til Statens vegvesen.

– Årsaken til ulykken er ikke kjent. Saken etterforskes videre av Innhavet lensmannskontor. De involverte kjøretøyene blir fraktet bort og skal undersøkes ytterligere. Det rapporteres for øvrig om glatt veibane og til dels vanskelige kjøreforhold på stedet, sier Bech i pressemeldingen.

E6 fortsatt stengt i forbindelse med arbeidet med å få veien ryddet. Klokka halv ti torsdag formiddag melder Vegtrafikksentralen at det er manuell dirigering på stedet, og at veien kan bli stengt på kort varsel.