Forskere: Fisk gir bedre sædkvalitet

Sunt: At fisk er bra for deg, visste de fleste. Nå kommer det fram at inntak av fisk også skal være bra for sædkvaliteten.

Sunt: At fisk er bra for deg, visste de fleste. Nå kommer det fram at inntak av fisk også skal være bra for sædkvaliteten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Dersom du er mann og spiser fisk, har du trolig bedre sædkvalitet enn de som ikke gjør det. Det skriver Avisa Nordland.

Det mener i hvert fall forskerne ved fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens, melder NRK Nordland via Danmarks Radio.

– Jo mer fisk eller Omega-3 man spiser, jo bedre parametere har man i sæden sier Ulla Breth Knudsen, professor og overlege ved fertilitetsklinikken.

Hun har sammen med kolleger analysert 16 internasjonale studier som ser på sammenhengen mellom sædkvalitet og spising av fisk.

– Generelt tenker vi at et godt kosthold kan være fornuftig hvis man gjerne vil bli gravid. Men spesielt om man har dårlig sædkvalitet kan vi oppfordre til at man tenker over kostholdet sitt, og forhåpentligvis inkluderer med fisk, sier Breth Knudsen.

Studien anbefaler at man bør spise fisk et par ganger i uken dersom sædkvaliteten skal styrkes.

– Nå har vi en god grunn til å si at man dels kan få bedre sædkvalitet, og at det er større sjanse for at par blir gravide dersom mannen spiser fisk. Enkelte studier tyder også på at det er bra om både mannen og kvinnen spiser fisk, sier Breth Knudsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken