Egnersentral tilbyr utleie av ferdig egnet line

EGNERSENTRAL: Jens Petter Gylseth ved Steinfjorden Sjømat AS tilbyr nå å egne lina for fiskerne. Begge foto: Kai Nikolaisen

EGNERSENTRAL: Jens Petter Gylseth ved Steinfjorden Sjømat AS tilbyr nå å egne lina for fiskerne. Begge foto: Kai Nikolaisen

Artikkelen er over 4 år gammel

For fiskere som skal fiske med line etter blåkveite kan det å få egnet lina være en utfordring. For å hjelpe fiskerne har Steinfjorden Sjømat AS etablert egnersentral på Tangstad.

DEL

 -For oss som ikke drifter med lina resten av året er det en utfordring både å skaffe linebruk og få lina egnt når vi skal fiske blåkveite. Det at Steinfjorden Sjømat AS nå tilbyr å egne lina for oss er helt supert. Jeg tror dette er veien å gå for alle fiskekjøpere , sier Vebjørn Grønhaug på «Havgutt» som er en av båtene som har tatt imot det nye tilbudet.

Jens Petter Gylseth ved Steinfjorden Sjømat AS på Tangstd sier at de kom på ideen i vinter.

-Vi hadde tomme egnebuer stående og hadde nok fryse- og kjølekapasitet. Vi spurte Birger Krogh og han hans egnersjef Virga, kunne være konsulenter. Da de sa ja så dro vi dette i gang. Uten Birger og Virga så hadde ikke dette vært mulig, sier Gylseth.

Han forteller at de nå har ni egnere i sving og har gjort avtale med 10–12 båter om egning.

-Det er adskillig flere båter enn vi hadde i fjor og vi har måtte ta nei til flere . Denne perioden i blåkveitefisket anser vi som en prøveperiode. Hvis denne perioden blir vellykket så skal vi være bedre rustet til neste periode som starter i juli og kan ta imot flere båter, sier Gylseth.

HJELP: -Virga og Jurga står for opplæringen av de nye egnerne  og de gjør en kjempejobb, sier Jens Petter Gylseth.

HJELP: -Virga og Jurga står for opplæringen av de nye egnerne og de gjør en kjempejobb, sier Jens Petter Gylseth.

Han forteller at båtene betaler for egningen og noen leier også lina.

-Noen båter har lina selv og betaler kun for egningen. Vi har kjøpt inn 100 stamper line som vi leier ut. Fiskerne setter bare lina fra seg når de kommer på land og henter den ferdig egnt når de skal gå på havet, forteller Jens Petter som sier de har investert noen kroner.

-Vi har kjøpt line og annet utstyr for godt over 300.000. I tillegg har vi gjort noen forbedringer i buene så et er en betydelig investering, men på sikt tror vi at dette er veien å gå, slår han fast.

-Vi har nå rundt 20 personer i jobb på anlegget fordelt på produksjonen og einingen, legger han til.

Artikkeltags